12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAjutoare împotriva depresiei

Ajutoare împotriva depresiei

Depresia este o problemă serioasă. În astfel de cazuri, este foarte important să apelaţi la ajutorul unui doctor specializat, care vă poate scăpa de depresie. Pe lângă ajutorul profesionist, şi alte persoane se pot demonstra extrem de utile în astfel de situaţii. De exemplu, data viitoare când vă duceţi la coafor, fiţi atentă la persoana care vă aranjează părul; sigur e gata să schimbe o vorbă şi să se apropie de dumneavoastră. Un studiu făcut de Universitatea din Ohio pe 40 de stilişti a arătat că legăturile formate între aceştia şi clienţii lor erau atât de strânse încât coafezele au putut să recunoască semnele de depresie la clientele lor şi le-au putut oferi şi sprijin. Cele mai multe dintre ele au susţinut că ar fi dispuse să urmeze cursuri pentru a-şi cunoaşte mai bine clientele şi a observa atunci când ele au greutăţi şi trebuie îndrumate spre un specialist.

Barman de nădejde

Acelaşi grup de la Universitatea din Ohio a studiat şi 71 de barmani. S-a descoperit că barmanii au relaţii apropiate cu clienţii lor obişnuiţi şi servesc adesea ca umăr pe care să plângă în momentele dificile. La fel ca stiliştii, şi barmanii s-au arătat deschişi opţiunii de a fi atenţi la clienţii lor, a le depista semnele depresiei şi de a-i îndruma spre terapie.
Diverse studii arată că persoanele care duc o viaţă mai activă şi merg mai des la sală suferă mai puţin de depresie decât sedentarii. În cazul celor care practică exerciţii în mod regulat, simptomele depresiei se diminuează. Sportul vă întăreşte organismul, ajutându-l să se lupte cu depresia şi vă creşte încrederea de sine şi moralul. Dacă exerciţiile şi mişcarea sunt cea mai bună soluţie pentru tristeţe, atunci un partener de fitness sau un instructor este cea mai bună metodă de a ieşi din depresie.

sfatulparintilor.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS