3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRelaxare... impusă

Relaxare… impusă

În goana şi agitaţia vieţii de zi cu zi parcă uităm să ne mai şi relaxăm, trecând cu vederea faptul că liniştea psihică este la fel de importantă ca şi confortul fizic şi material. Probabil ne amintim cu toţii zilele de vacanţă, când tot timpul era dedicat relaxării, şi uneori ne întrebăm cum putem, după un concediu, să ne readaptăm şi să revenim la un stil de viaţă în care puţinele momente de destindere vin prea rar de la sine şi sunt mai degrabă autoimpuse. Un articol publicat pe site-ul galtime.com vă prezintă un scurt ghid de relaxare forţată, care promite să vă ajute să fiţi mai calmi, mai liniştiţi şi mai… zen.
Primul sfat pentru relaxare este să vă programaţi momentele de destindere. La propriu. Dacă dispuneţi de banii necesari, mergeţi la un salon de masaj şi programaţi-vă şedinţe săptămânale pentru următoarele câteva luni, astfel veţi fi siguri că vă veţi face timp să le respectați, mai ales dacă vi se va cere să daţi şi un avans pentru ele. Aşa nu veţi putea găsi nici un pretext de a lipsi de la relaxare, iar ora săptămânală de destindere va face minuni pentru psihicul dumneavoastră.
Păstrând aceeaşi notă, dacă sunteţi adeptul mersului la o sală de fitness, profitaţi de facilităţile suplimentare pe care vi le oferă un abonament şi forţaţi-vă să faceţi din când în când o şedinţă de saună. Dacă nu vreţi să daţi bani pe un astfel de moft, faceţi-vă propriul spa chiar la dumneavoastră acasă. Dedicaţi o oră transformării sălii de baie într-o saună ori relaxaţi-vă într-o cadă plină cu spumă parfumată, care vă va revigora, vă va destinde şi vă va deconecta de la agitaţia din timpul zilei.

Planificaţi leneveala

Chiar dacă sunteţi genul de persoană căreia îi place să viziteze tot ce se poate atunci când ajungeţi într-un loc, planificaţi-vă o vacanţă sau un weekend într-un loc unde să vă dedicaţi exclusiv relaxării. Mergeţi cu iubitul, cu prietenii sau chiar de unul singur într-o excursie de leneveală. Găsiţi un hotel sau o pensiune într-un loc izolat, în care să aveţi doar opţiunea de a vă plimba prin natură sau de a merge la cumpărături – în rest relaxare la maximum. Luaţi cu dumneavoastră o carte pe care voiaţi de mult să o citiţi sau începeţi un proiect de timp liber pe care ştiţi că nu l-aţi putea face niciodată acasă – de exemplu, construiţi un puzzle de 5.000 de piese, faceţi un goblen, tricotaţi, dezlegaţi cuvinte încrucişate. Ideea acestei vacanţe de leneveală trebuie să fie aceea de a nu simţi nici o presiune să mergeţi să vizitaţi muzee, obiective turistice ori rude.
În plus, profitaţi de o astfel de minivacanţă pentru a vă crea un ritual simplu de relaxare pe care să îl respectaţi şi când ajungeţi înapoi acasă. Obişnuiţi-vă ca înainte de a vă băga în pat, la culcare, să staţi cinci minute liniştit, să respiraţi adânc pentru a vă oxigena creierul. Este un truc pe cât de simplu, pe atât de eficient, care vă va induce starea de destindere de care aveţi nevoie pentru a vă odihni bine şi pentru a avea un somn liniştit, fără întreruperi. Potrivit specialiştilor, este suficient să vă aşezaţi confortabil, să închideţi ochii, să deschideţi palmele şi să respiraţi adânc de douăzeci de ori – este un ritual care va face minuni pentru un trup şi o minte obosite de agitaţia de peste zi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS