16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSfaturi pentru a slăbi rapid şi sănătos

Sfaturi pentru a slăbi rapid şi sănătos

Să slăbeşti sănătos şi mai ales rapid pare doar un vis, mai ales acum, când vara este aproape şi fiecare dintre noi – bărbat sau femeie – speră să fie remarcat şi admirat la proba costumului de baie. Experţii în nutriţie vin în ajutorul celor care vor să scape rapid şi sănătos de kilogramele în plus, fără a recurge la înfometare şi la diete stricte, oferindu-le câteva sfaturi uşor de aplicat. Uitaţi deci de multe dintre trucurile-minune pe care vi le promit dietele şi luaţi aminte la părerea nutriţioniştilor.
Potrivit acestora, una dintre cele mai mari greşeli pe care le promovează dietele „tradiţionale“ este consumarea sucului la micul dejun. De ce? Pentru că secretul unui metabolism rapid, care permite o digestie bună, constă de fapt în consumarea unui pahar de suc natural de fructe nu în timpul mesei, ci cu aproximativ 15 minute înainte de micul dejun. Ţineţi cont de acest sfat şi veţi constata nu doar că veţi avea mai multă energie în timpul zilei, ci şi că veţi reuşi mai uşor să slăbiţi.
 
Alimente şi combinaţii recomandate

Specialiştii în nutriţie recomandă ca la fiecare trei ore să vă hrăniţi, dar doar cu o mică gustare bogată în proteine, pentru ca organismul să primească mesajul că trebuie să ardă depozitele de grăsime pe care le are, în loc să intre în faza de înfometare. Sfatul experţilor este să combinaţi merele sau alte fructe proaspete cu alune sau nuci (bogate în proteine vegetale), astfel încât stomacul să nu „lucreze“ niciodată în gol.
Tot de la nutriţionişti citire: nu subestimaţi niciodată efectul seminţelor asupra organismului. Experţii vă promit că veţi reuşi să slăbiţi rapid şi sănătos dacă veţi mânca salate de fructe în care să integraţi migdale, seminţe de dovleac şi seminţe de floarea soarelui. Aceste ingrediente furnizează organismului acizi graşi omega 3, care sunt esenţiali pentru accelerarea metabolismului şi, implicit, pentru accelerarea pierderii în greutate.

Interdicţii

Probabil nu ştiaţi, dar creveţii vă pot da peste cap planul de a slăbi. În mod normal, fructele de mare nu se regăsesc pe lista cu alimente permise persoanelor care vor să slăbească, pentru că au un aport energetic uriaş. Dacă totuşi nu puteţi rezista ispitei, optaţi pentru creveţi (au mai puţine calorii decât restul fructelor de mare), dar consumaţi-i fierţi, nu prăjiţi. În plus, aveţi grijă ca porţiile să fie mici.
Altă interdicţie impusă priveşte consumul alimentelor bogate în carbohidraţi: evitaţi aceste alimente după ora 18.00. Înlocuiţi-le cu produse bogate în vitamine, precum salatele şi legumele proaspete consumate ca atare – în funcţie de preferinţele dumneavoastră. Alt argument pentru această interdicţie este faptul că pâinea albă, prăjiturile, cartofii şi ciocolata pot să stârnească şi mai mult senzaţia de foame şi nu veţi rezista tentaţiei de a ciuguli câte ceva, fapt ce va zădărnici eforturile de a slăbi.

Sandvişuri sărace în calorii

Bucuraţi-vă de sandvişul preferat, faceţi câteva schimbări în lista de ingrediente. Înlocuiţi pâinea albă cu o chiflă din făină integrală, optaţi pentru carnea de curcan în locul mezelurilor, „completaţi“ sandvişul cu legume şi înlocuiţi maioneza cu muştar. Această combinaţie asigură scăderea cu până la 400 de calorii a aportului caloric al unui sandviş obişnuit.

sfatulparintilor.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS