16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCinci surse vegetale de omega-3

Cinci surse vegetale de omega-3

Când ne gândim la acizii graşi omega-3, automat ne vin în minte produsele din peşte. Însă, multe alte alimente sunt surse importante de omega-3.
Un astfel de exemplu sunt nucile. O mână de nuci la micul dejun sau folosite pe post de gustare la prânz ne asigură aportul de acid alfalinolenic (ALA), unul dintre cele trei tipuri de acizi graşi omega-3. Nucile pecan şi fisticul conţin, de asemenea, ALA. Nu este însă şi cazul migdalelor, care nu conţin această substanţă.
Lista alimentelor benefice continuă cu fasolea. S-a constatat că fasolea pestriţă, fasolea roşie și soia verde sunt surse excelente de ALA. Adăugate în supă sau salată, alături de ardeiul iute, acestea contribuie la menţinerea unei excelente stări de sănătate.
La fel de bune sunt şi uleiurile de canola, de soia sau uleiul de nuci. Acestea sunt bogate în omega-3 şi sunt ideale pentru a face soteuri, dressing-uri sau pentru a fi folosite la copt. Atenţie doar la faptul că sunt bogate în calorii, deci trebuie utilizate cu măsură.
În acelaşi timp, spanacul, napul şi alte legume cu frunze verzi pot aduce o contribuție sporită de ALA gustărilor dumneavoastră. Pe lângă faptul că vă îmbogăţesc dieta cu omega-3, aceste legume vă ajută să preveniţi boli precum cancerul, lupusul sau artrita reumatoidă.
Locul al cincilea pe listă este ocupat de in. Fie că mâncaţi seminţe de in, fie că luaţi ulei de in, v-aţi asigurat în dietă aportul de omega-3. La fel şi seminţele de dovleac, susan sau mac, însă în cantități mult mai mici. Asta nu înseamnă însă că ele nu pot fi adăugate în pâine, în bolul cu cereale sau în salată.
sfatulparintilor.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS