10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinInfidelitate... feminină

Infidelitate… feminină

Se spune că bărbaţii sunt infideli „din construcţie“, însă, în realitate, în zilele noastre femeile înşală mai mult decât bărbaţii, a dezvăluit un sondaj recent efectuat de o companie britanică, citat de ThirdAge.
 Potrivit sfatulparintilor.ro, dintre cei 3.000 de respondenţi, peste 20% dintre femei au recunoscut că au fost infidele. Un alt sondaj făcut de AskMen.com susţine această tendinţă, deoarece 5% dintre femei au recunoscut că şi-au înşelat partenerii, comparativ cu 3% dintre bărbaţi.  
Psihologii Gail Saltz şi Kelly Wallace au încercat să descopere motivele din spatele acestei creşteri a infidelităţii feminine. Cu toate că singurătatea şi dorinţa de a se simţi apreciate sunt de obicei principalele motive care determină femeile să îşi înşele partenerul, expertele au descoperit patru alte motive surprinzătoare pentru care femeile sunt infidele.
 
Răzbunarea

O femeie care a fost înşelată poate înşela, la rândul ei, ca să se răzbune pe soţul ei. Dacă singurul scop al femeii e să-şi rănească partenerul, infidelitatea e, într-adevăr, o cale sigură spre succes. Specialiştii spun că bărbaţii nu sunt atât de empatici ca femeile, aşa că, de obicei, nu pot simţi o durere la fel de mare decât dacă le este provocată direct şi personal.
Însă, dacă femeile încearcă să-şi repare relaţia sau să îşi vindece inima frântă, răzbunarea prin infidelitate nu va echilibra nici pe departe balanţa. „Odată ce şi-a înşelat soţul, tot ea va ajunge să se simtă vinovată. Familia şi relația vor fi distruse şi toată lumea va plăti preţul răzbunării ei“. 

Vor să fie prinse

Femeile aflate în relaţii sau căsnicii nefericite pot folosi infidelitatea ca o modalitate de a scăpa din relaţia de lungă durată. Psihologii numesc asta o relaţie extraconjugală „de ieşire“. „Există femei extrem de nefericite în căsnicie, în special mame căsătorite, care s-ar simţi prea vinovate dacă ar fi ele cele care ar spune «Dragul meu, nu mai pot sta cu tine». Aşa că vor să aibă un motiv“, spune Wallace. Deoarece bărbații nu prea iartă infidelitatea, e aproape sigur că vor fi cei care vor rupe relația, luând astfel de pe umerii soției vinovăția de a fi destrămat familia. În plus, o relație extraconjugală le dă femeilor siguranța că nu vor fi singure după destrămarea căsniciei lor. „Femeia intră într-o aventură ca să aibă la cine se duce când, în sfârșit, căsnicia ei se va destrăma. E etapa următoare pentru ea“, spune Saltz.
 
Îşi retrăiesc trecutul

Când relaţia în care se află trece printr-o perioadă dificilă, femeia poate apela la un fost iubit pentru consolare. „Câteodată, frunzărirea paginilor agendei cu foşti iubiţi poate fi o modalitate uşoară pentru o femeie de a-şi găsi un partener sexual, care să o facă temporar să se simtă mai bine“, spune psihologul expert în relaţii Seth Meyers. De multe ori, acest gen de infidelitate nu are legătură cu reînnoirea sentimentelor pentru fostul iubit, ci cu dorinţa ei de a fi din nou femeia care era pe vremea relaţiei ei cu bărbatul respectiv. „Întoarcerea la vremurile tinereţii o face să se simtă din nou vie, mai tânără, fără griji, mai sexy şi mai atrăgătoare“, susține Weil.
 
Îşi reanalizează viaţa, ca urmare a unei traume

Experienţele la graniţa dintre viaţă și moarte nu sunt întotdeauna un liant pentru cuplu. Femeile care au trecut printr-o traumă care le-a schimbat viaţa din temelii (fie că e vorba de un accident sau de o boală) pot începe să-şi privească viaţa de până atunci şi alegerile făcute cu alţi ochi şi uneori încep să caute un nou partener, în afara căsniciei. „Când priveşti moartea în ochi şi supraviețuieşti începi să pui sub semnul întrebării totul – slujba, prietenii, căsnicia“, spune Wallace. Dacă au o nouă şansă la viaţă, unele femei aleg infidelitatea ca să simtă că trăiesc la maximum fiecare clipă, mai ales dacă partenerul lor de viaţă nu le-a sprijinit şi nu le-a fost alături în perioada experienţei cutremurătoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS