16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCinci motive de ceartă în căsnicie

Cinci motive de ceartă în căsnicie

Orice căsnicie are suişuri şi coborâşuri, după cum bine ştiu cei care trec prin această experienţă. Nu există relaţie de lungă durată, care să fie perfectă, fără conflicte şi certuri, însă cele mai multe probleme pot fi depăşite. Vă prezentăm cele mai comune surse de ceartă într-o căsnicie şi soluţii pentru aplanarea conflictelor.
Cel mai des, discuţiile în contradictoriu apar între soţie şi mama soţului. Explicaţia pentru acest fapt ar fi aceea că ambele femei consideră că sunt în competiţie pentru atenţia şi dragostea bărbatului, cu care însă fiecare are un alt tip de relaţie. Potrivit specialiştilor, în cazul unui conflict între soacră şi noră, soţul trebuie să-i ţină partea celei din urmă în faţa celorlalţi, iar dacă ea greşeşte, poate să o atenţioneze mai târziu, între patru ochi. Iar mama lui trebuie să înţeleagă că pentru fiul ei calitatea de soţ primează în această situaţie în faţa celei de fiu.

Banii
În general, cuplurile proaspăt căsătorite nu reuşesc să găsească o cale de mijloc între libertatea oferită de bani şi siguranţa şi confortul pe care aceştia le pot asigura. De obicei, unul dintre parteneri continuă să cheltuiască de parcă ar fi necăsătorit, în timp ce celălat vrea să facă economii şi investiţii. Cea mai bună soluţie pentru a evita astfel de probleme ar fi ca soţii să îşi planifice veniturile şi bugetul împreună.

Munca în gospodărie
Există studii care arată că un soţ adaugă programului săptămânal al unei femei şapte ore de muncă în gospodărie. Problemele apar când doar ea face activităţile domestice şi începe să fie frustrată când soţul nu o ajută. O sugestie pentru a evita conflictele ar fi ca soţia să îi explice soţului nu doar cât de important este pentru ea să primească ajutorul lui, ci şi cum se simte ea când nu primeşte ajutor. Dacă este înţelegător, bărbatul îşi va da seama că armonia la nivel casnic contribuie semnificativ la menţinerea şi chiar îmbunătăţirea relaţiei.

Copiii
Femeile fac aproape toată munca legată de îngrijirea copilului, iar acesta este unul dintre motivele pentru care 70% dintre femei recunosc că nu mai sunt la fel de mulţumite de căsnicia lor după naşterea unui copil. Soluţia este simplă, în teorie, mai greu de pus în practică: ambii părinţi trebuie să îşi asume şi să împartă responsabilitatea de a-l îngriji şi educa pe cel mic.

Sexul
După ce pasiunea începutului se mai domoleşte, unele cupluri constată că sexul nu mai e ce a fost sau ce şi-ar dori să fie. Fiindcă sexul e un subiect extrem de delicat de abordat, mai ales când sunt probleme, orice sugestie de îmbunătăţire a lucrurilor e deseori percepută ca reproş şi respingere. Cea mai bună soluţie este comunicarea: partenerii trebuie să se deschidă şi să fie oneşti unul cu celălalt în legătură cu emoţiile şi dorinţele lor, fără să se jeneze sau să se teamă că vor apărea supărări.
sfatulparintilor.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS