16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDurerea de cap, tratată fără medicamente

Durerea de cap, tratată fără medicamente

Durerile de cap pot fi alinate în mod eficient chiar acasă, fără să fie nevoie să înghiţiţi un pumn de pastile analgezice

Dacă vă număraţi printre persoanele care suferă în mod frecvent de dureri de cap, ştiţi probabil că orice farmacie „tradiţională“ sau plafar vă poate oferi o gamă largă de medicamente care vă pot ajuta să trataţi această problemă de sănătate. Potrivit site-ului shine.yahoo.com, se poate totuşi şi altfel – puteţi alina durerile de cap fără să fie nevoie să vă bombardaţi organismul cu cine ştie ce substanţe şi chiar fără să ieşiţi din casă. În acest sens, portalul menţionat vă propune câteva remedii naturale pentru combaterea durerilor de cap, remedii pe care le puteţi încerca fără probleme şi fără riscul efectelor secundare.

Tratament termic

Potrivit experţilor cu care au colaborat redactorii portalului, anumite tipuri de dureri de cap şi în special migrenele răspund foarte bine la tratamentul rece. Prin urmare, dacă durerea vă chinuie, încercaţi următoarea metodă. Înveliţi o pungă cu cuburi de gheaţă – sau chiar o pungă de legume congelate – într-un prosop moale şi uscat şi puneţi această compresă pe frunte şi pe tâmple. Lăsaţi gheaţa să acţioneze timp de 15 minute, apoi luaţi o pauză de cel puţin un sfert de oră înainte de a repeta „tratamentul“. În mod normal, veţi constata o ameliorare a durerii pe termen mediu.
Pe de altă parte, căldura are şi ea puterea de a ameliora durerile de cap, în special pe cele cauzate de tensiunea musculară acumulată la nivel cervical sau la nivelul scalpului. Pentru a scăpa de aceste dureri, puneţi-vă pe gât şi pe ceafă o compresă călduţă sau, dacă vă este mai uşor, intraţi la duş şi lăsaţi jetul de apă să curgă pe ceafă şi în jos, pe spate. Aveţi însă grijă ca nici compresa, nici apa de la duş să nu fie foarte fierbinte, întrucât astfel aţi putea provoca o stare şi mai puternică de disconfort.

Masaj şi odihnă

O şedinţă de masaj de relaxare vă poate ajuta să vă eliberaţi de durerea de cap. Nu este nevoie să apelaţi la un specialist în acest domeniu, ci vă puteţi trata singur durerea de cap. Folosiţi buricele degetelor pentru a vă masa uşor ceafa, tâmplele, scalpul şi umerii, pentru că tensiunea acumulată în aceste puncte poate reprezenta cauza durerii de cap.
Dacă vedeţi că această strategie dă greş, încercaţi să vă alinaţi durerea cu… un pui de somn. Odihna va face organismul să „uite“ de durerea de cap, somnul fiind de altfel cel mai eficient tratament în cazul migrenelor. Mergeţi într-o cameră unde ştiţi că este mai linişte, trageţi draperiile sau jaluzelele şi stingeţi lumina – veţi constata că la trezire durerea se va fi atenuat. Dacă totuşi nu reuşiţi să adormiţi, încercaţi doar să vă relaxaţi – odihna vă va elibera de stres şi, cel mai probabil, va vindeca durerea de cap.

Tehnici de relaxare

Stresul şi stările de anxietate nu doar generează dureri de cap, ci le pot chiar spori intensitatea, însă puteţi contracara „fenomenul“ cu anumite tehnici de relaxare. De exemplu, specialiştii vă recomandă să vă întindeţi pe un pat într-o cameră întunecată şi liniştită. Aşezat cu faţa în sus, încordaţi muşchii care controlează laba piciorului, apoi relaxaţi-i. Faceţi acelaşi lucru cu muşchii gambelor, apoi cu muşchii coapselor. Procedaţi la fel şi cu abdomenul, palmele, antebraţele şi braţele, încordând şi relaxând musculatura „pe bucăţele“. În mod normal, până când veţi ajunge la zona cervicală, durerea de cap se va fi alinat.
Altă tehnică de relaxare presupune să vă aşezaţi într-o poziţie confortabilă sau să vă lungiţi pe pat. Închideţi ochii şi imaginaţi-vă că sunteţi într-un loc relaxant – pe o pajişte însorită sau pe o plajă. Imaginaţi-vă ce aţi simţi, auzi sau mirosi în respectivul peisaj. În acelaşi timp, respiraţi profund şi simţiţi cum aerul pătrunde în corp şi cum iese din corp cu fiecare inspiraţie şi expiraţie. Aceste tehnici de relaxare vor ajuta la oxigenarea cerebrală, fapt ce va face ca durerea de cap să dispară.

Nu uitaţi de hidratare!
Un remediu natural extrem de eficient în cazul anumitor tipuri de dureri de cap este hidratarea. Dacă într-o zi agitată simţiţi că vă plesneşte capul de durere, este posibil ca acest lucru să se întâmple din cauza lipsei de apă. Prin urmare, beţi două pahare cu apă şi aşteptaţi 10-15 minute – veţi constata că durerea de cap dispare ca prin minune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS