10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBăuturile, duşmanul siluetei

Băuturile, duşmanul siluetei

Indiferent că încercaţi să slăbiţi, să vă menţineţi supleţea taliei sau să adoptaţi un stil de viaţă sănătos, trebuie să acordaţi o atenţie sporită băuturilor pe care le consumaţi. Printre principalii duşmani ai siluetei se numără sucurile de fructe. Cele mai multe dintre aceste băuturi conţin o cantitate însemnată de zahăr; aşadar, alegeţi numai sucurile care au pe etichetă 100% fructe.
De asemenea, nu este recomandată nici cafeaua cu frişcă, care conţine până la 800 de calorii şi peste 170 de grame de zahăr.
Evitaţi pe cât posibil apa cu arome. Chiar dacă băuturile de acest fel conţin şi vitamine, ele au în compoziţie şi îndulcitori artificiali. Alegeţi numai băuturile care au trecute la ingrediente apă şi arome naturale. De asemenea, un duşman de temut sunt sucurile carbogazoase. Studiile de specialitate au stabilit o legătură directă între consumul exagerat de sucuri carbogazoase şi obezitate. Încercaţi pe cât posibil să consumaţi cât mai rar astfel de băuturi şi orientaţi-vă spre alte sucuri mai sănătoase. De asemenea, evitaţi pe cât posibil mixurile de sucuri îngheţate. Acestea sunt pline de coloranţi, arome şi îndulcitori artificiali. La fel de periculoase sunt şi popularele Smoothies „sănătoase“ de fructe. Din aceste combinaţii lipsesc fructele adevărate şi, în plus, conţin o cantitate însemnată de zahăr. Dacă doriţi astfel de băuturi, preparaţi-le acasă, pentru a avea un control asupra ingredientelor.

Pericolul din pahar

Din listă nu puteau lipsi băuturile alcoolice. După două pahare, creşte atât riscul obezităţii, cât şi al dezvoltării altor probleme de sănătate. Aşadar, cel mai bine ar fi să vă limitaţi la un singur pahar. De asemenea, evitați pe cât posibil limonada din comerţ, plină de conservanţi şi coloranţi artificiali. Cel mai bine e să optaţi pentru un adaos redus de zahăr sau să înlocuiţi zahărul cu miere. În lista băuturilor periculoase sunt incluse şi băuturile pentru sportivi. Pe cât de adevărat este faptul că electroliţii sunt buni în cazul depunerii unui efort fizic susţinut, tot atât de adevărat este şi faptul că aceste băuturi conţin cantităţi mari de zahăr şi conservaţi. La fel se întâmplă şi în cazul băuturilor energizante. Deşi, iniţial, veţi simţi o creştere a energiei, efectul cauzat de zahăr şi cafeină va fi unul de scurtă durată. Nu acelaşi lucru se poate spune despre efectele asupra siluetei.
sfatulparintilor.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS