7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAcid pentru neuroni

Acid pentru neuroni

În cazul în care fumaţi, nu vă alimentaţi corespunzător, dormiţi puțin sau trăiţi zilnic în stres sau suferiți de diabet, puteţi găsi un aliat de nădejde în acidul alfa lipoic. Potrivit sfatulparintilor.ro, acesta previne degradarea neuronală prin efectul său puternic antioxidant.
Acidul alfa lipoic a fost descoperit în 1950, iar efectul său puternic antioxidant a fost recunoscut în 1988. Corpul are nevoie de acest acid pentru a produce energie și pentru a preveni surplusul de kilograme. Mai exact, acidul alfa lipoic ajută la transportul glucozei spre mușchi. Astfel, mai puțină glucoză se transformă în depozite de grăsime. În mod normal, corpul produce suficient acid alfa lipoic, dar, în perioadele solicitante pentru organism, producția poate intra în declin sau poate fi insuficientă pentru a compensa distrugerile produse de stresul oxidativ.

Limitează afectarea creierului după accident vascular

Un accident vascular cerebral (AVC) apare atunci când un vas de sânge (o arteră) hrănește o anumită zonă din creier, se sparge sau este blocat de un cheag sangvin. În câteva minute, celulele nervoase din acea arie sunt afectate și pot muri în câteva ore. Ca rezultat, partea sau părțile corpului controlate de respectiva zonă din creier nu mai funcționează adecvat. Pot apărea paralizii, pierderi de memorie sau alte tulburări de funcționare care afectează mai mult sau mai puțin calitatea vieții individului. Studiile arată că acidul alfa lipoic limitează din efectele negative produse de AVC și că favorizează recuperarea celulelor cerebrale în urma unui atac cerebral.

Conservă memoria bătrânilor

Efectul puternic antioxidant ajută celulele nervoase să funcționeze optim și le protejează de degradarea care survine odată cu înaintarea în vârstă. De aceea, acidul alfa lipoic este indicat ca adjuvant persoanelor care suferă de afecțiuni precum Alzheimer și Parkinson, dar și în cazul celor cu probleme de concentare și de atenție. De asemenea, acidul alfa lipoic previne neuropatia diabetică, afecțiune ce constă în afectarea nervilor ca o consecință a diabetului. În timp, hiperglicemia, nivelul crescut al zahărului din sângele persoanelor cu diabet, poate afecta nervii din întregul organism. Așa se ajunge la scăderea sensibilității tactile și termice, este afectată mișcarea musculară fină, dar și capacitatea de memorare și atenția, fiindcă glucoza din sânge determină leziuni inclusiv la nivelul vaselor fine care hrănesc ţesutul cerebral.
sfatulpartinilor.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS