11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinApple pregăteşte lansarea tabletei iPad Mini

Apple pregăteşte lansarea tabletei iPad Mini

O serie de imagini care prezintă noul produs pe care compania Apple îl va lansa în luna septembrie a acestui an lasă să se înţeleagă faptul că dispozitivul, respectiv iPad Mini, nu va fi dotat cu o cameră video. Potrivit bucăţelelor de informaţie „aruncate“ prin presa de specialitate, cel mai recent produs al celor de la Apple va fi o tabletă cu o diagonală de aproape 18 centimetri (şapte inci), care se doreşte a fi rivala de temut a tabletei Google Nexus. Potrivit unui articol publicat de Daily Mail, un schimb de e-mail-uri prezentate în cadrul procesului dintre Apple şi Samsung relevă faptul că regretatul Steve Jobs, co-fondatorul companiei Apple, nu a fost iniţial de acord cu dezvoltarea unei minitablete, după succesul uriaş înregistrat de iPad, însă şi-a schimbat opţiunea cu câteva luni înainte de a muri, probabil estimând care ar urma să fie viitorul în domeniul dispozitivelor de acest gen.
De altfel, se pare că viziunea lui Jobs a fost din nou corectă, ca şi în alte cazuri, întrucât renunţarea la funcţia de aparat de fotografiat/cameră video pare să fie o tendinţă din ce în ce mai des întâlnită pe piaţa tabletelor. Cele mai multe modele sunt dotate cu aparat foto cu o rezoluţie de aproximativ cinci megapixeli, însă majoritatea utilizatorilor de tablete nu le folosesc şi pe post de aparat de fotografiat. Compania Google a renunţat la funcţia foto în cazul proaspăt lansatei tablete Nexus 7, mişcare ce a fost gândită ca o modalitate de scădere a costurilor şi realizată cu scopul de a aduce tableta în categoria de preţ de 200 de euro (250 de dolari). A fost o mişcare inspirată şi o economie semnificativă, în condiţiile în care, în general, preţul unei tablete porneşte de la 370 de euro (450 de dolari).
Întrucât Google deja a perturbat piaţa, coborând standardele financiare, este foarte probabil ca viitoarele modele de tablete să fie mai ieftine, astfel că cei de la Apple vor fi nevoiţi să se încadreze în tendinţe, urmând ca iPad Mini să fie comercializat la un preţ similar. Dacă vor menţine atât camera video, cât şi preţul, este posibil ca iPad Mini să se confrunte cu o lipsă de cerere pe piaţă care s-ar reflecta în vânzări şi popularitate, fapt ce nu ar fi chiar cea mai bună alternativă pe o piaţă atât de dinamică şi competitivă cum este cea a tabletelor.

Puţine informaţii

Reprezentanţii companiei Apple nu au dat deocamdată prea multe detalii despre caracteristicile tehnice ale tabletei iPad Mini. Singura informaţie relativ certă este aceea că ar urma să fie lansată pe piaţă în jurul datei de 21 septembrie 2012, odată cu noul iPhone 5.
Oana Olaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS