11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinO vară sănătoasă

O vară sănătoasă

V-aţi gândit vreodată că suplimentele alimentare vă pot ajuta să vă menţineţi sănătos vara? Iată trei recomandări pe care celebrul dr. Oz le face în legătură cu suplimentele alimentare. Potrivit acestuia, aceste trei suplimente alimentare vă vor ajuta să vă bucuraţi din plin de vară, fără ca aceasta să vă afecteze sănătatea.

L-Carnosina, un supliment alimentar care previne îmbătrânirea

Vă place să mâncaţi ceva preparat la grătar? Indiferent că este vorba de carnea de pui plină de proteine, de peştele sănătos cu omega 3 sau de mai nesănătoasa carne roşie, alimentele preparate pe grătar elimină nişte compuşi care nu sunt tocmai sănătoşi. Pentru a contracara efectul negativ al consumului de carne preparată rapid, la temperaturi înalte, puteţi apela la L-carnosină. Cei doi antioxidanţi pe care îi conţine L-Carnosina sunt responsabili de acţiunea antioxidantă care asigură buna funcţionare a organismului, prevenind semnele îmbătrânirii premature. L-carnosina este produsă în organism şi se găseşte în diferite concentraţii în inimă, piele, muşchi, stomac şi rinichi. L-Carnosina scade cantitativ dacă aveţio alimentaţie dezechilibrată, în condiţii de stres, efort fizic şi intelectual prelungit. Înaintarea în vârstă este, de asemenea, un factor de reducere a concentraţiei de L-Carnosină.

Licopenul, un supliment alimentar care „învinge“ soarele

Nu mai este o noutate pentru nimeni că trebuie să vă protejaţi de razele puternice ale soarelui care pot îmbolnăvi de cancer. Există însă un supliment alimentar care vă ajută să vă protejaţi pielea de la interior spre exterior: licopenul. Această substanţă se găseşte în mod natural în roşii şi ajută la producţia de procolagen, o moleculă care protejează pielea. Potrivit unui studiu britanic recent, persoanele care au mâncat în fiecare zi 5 linguri de pastă de tomate amestecate cu 10 ml de ulei de măsline timp de 12 săptămâni prezentau un risc cu 33% mai mic de a suferi arsuri solare. În cazul în care nu mâncaţi atât de multe roşii, 16 mg de licopen, sub formă de supliment alimentar ar trebui să vă ajute.

Extractul de ciupercă reishi

Vara ne stoarce pe toţi de energie. Pentru a vă revigora, dr. Oz recomandă extractul de ciupercă reishi. Aceasta este folosită de peste 4.000 de ani în medicina tradiţională asiatică pentru a trata afecţiunile hepatice, hipertensiunea, artrita etc. Studii moderne arată că acest extract ajută la creşterea nivelului de insulină, ceea ce permite organismului să utilizeze mult mai eficient glucoza din sânge pentru a o transforma în energie. Mai mult, ciuperca reishi are proprietăţi antiinflamatorii şi poate neutraliza anumite substanţe chimice care secătuiesc organismul uman de energie.
Sfatulparintilor.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS