14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCopiii verzi din Woolpit

Copiii verzi din Woolpit

În timpul secolului XII, în Woolpit, Anglia, a avut loc un eveniment cu totul special. Au fost găsiţi doi copii, frate şi soră, care arătau normal, cu o singură excepţie: pielea lor era de culoare verde, relatează www.ditadifulmine.com.

Povestea întâlnirii cu „copiii verzi din  Woolpit“ ne este relatată de Ralph Coggeshall în a sa „Historia rerum anglicarum“, în care sunt trecute în revistă cele mai importante evenimente petrecute între 1066 şi 1198, şi de către William Newburgh, în cadrul „Chronicon Anglicanum“. Cu toate acestea, nu există nici o menţiune despre copiii verzi în  „Anglo-Saxon Chronicles“, care a apărut în aceeaşi perioadă cu celelalte două cronici mai sus menţionate, şi care include multe poveşti populare ale acelei epoci, multe dintre acestea fiind mituri şi legende. Copiii arătau normal, cu excepţia pielii verzi. În plus, ei vorbeau un limbaj cu totul ciudat, iar hainele pe care le purtau „erau ciudate şi dintr-un material necunoscut“, după cum relatează cronicarii vremii. Iniţial, ei au încercat să se alimenteze doar cu  fasole verde, însă cu timpul s-au obişnuit să accepte şi alte alimente. Cei doi copii au ieşit dintr-o groapă-capcană pentru lupi şi au fost conduşi în casa lui Sir Richard de Calne, proprietarul pământurilor din regiune. Odată ajunşi aici, cei doi copii au izbucnit în plâns şi zile la rând au refuzat să mănânce. Singurul aliment pe care l-au acceptat în cele din urmă a fost fasolea verde, iar după mai multe încercări au acceptat şi pâinea. Cu toate acestea, băieţelul, cel mai mic dintre cei doi, a arătat de la început semne de depresie, în cele din urmă el îmbolnăvindu-se foarte grav. În doar un an, băiatul a murit, lăsându-şi sora singură pe lume. Ea a reuşit totuşi să înveţe engleza şi, cu timpul, pielea sa a revenit la culoarea normală. A fost botezată de familia adoptivă cu numele de „Agnes Barre“, a dus o viaţă normală, căsătorindu-se cu un localnic din Lovenham. Treptat, ea a început să vorbească şi despre locul unde s-au născut ea şi fratele ei.

Locul fără lumină

Fata a povestit că s-a născut în „The land of Saint Martin“, un loc fără lumină, unde toţi localnicii aveau pielea verde. Întunericul era suveran pe acele meleaguri, iar oamenii nu văzuseră niciodată soare. Agnes nu reuşea să îşi amintească unde era localizat cu exactitate acest sat ciudat, însă a povestit că „un pământ luminos“ este vizibil dincolo de un râu, care ar separa „The land of Saint Martin“ de „pământul luminos“. În ceea ce priveşte modul în care ea şi fratele său au reuşit să ajungă la lumină, fata îşi amintea doar că au mers pe urmele unui zgomot de clopote, de-a lungul unei caverne, într-un întuneric absolut. În cele din urmă, cei doi copii au fost orbiţi de razele soarelui şi nu au mai reuşit să găsească intrarea în „The land of Saint Martin“. Ipotezele privind originea acestor copii sunt foarte multe. În primul rând însă, trebuie verificat dacă aceşti copii chiar au existat. Povestea are multe puncte în comun cu legendele din folclorul local, care vorbesc despre „poporul din pădure“ sau „poporul naturii“, care ar locui în subteran şi este compus din elfi şi zâne, precum şi din fiinţe umane ciudate. De altfel, descrierea fetei pare să fie extrem de asemănătoare cu imaginea colectivă despre zâne care circula în aceea perioadă. În plus, culoarea verde este deseori asociată unor evenimente supranaturale şi magice. În acelaşi timp însă, explicaţia ar putea fi mult mai umană.
Ipoteza lansată de site-ul Feralchildren.com este cea potrivit căreia copiii ar fi de origine flamandă. În timpul secolului XII, regiunile orientale din Anglia au fost destinaţia preferată a imigranţilor flamanzi, persecutaţi după urcarea pe tron a lui Henric al II-lea şi care au fost ucişi în mare parte în timpul unei bătălii din 1173. Explicaţia este cu atât mai coerentă cu cât limba flamandă era complet necunoscută englezilor din acea perioadă, plus că hainele erau cu totul diferite de cele ale localnicilor. Culoarea verde a pielii poate fi explicată ca simptom a „bolii verzi“, nume dat într-o vreme unei anemii cauzată de deficitul alimentar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS