6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFemeile dau măritişul pe călătorii

Femeile dau măritişul pe călătorii

Căsătoria era până nu demult unul dintre cele mai importante ţeluri din viaţa unei femei. Acum însă, potrivit unui sondaj realizat în Marea Britanie şi publicat de cotidianul Daily Mail, priorităţile s-au schimbat, astfel că majoritatea doamnelor şi domnişoarelor ar renunţa bucuroase la acest vis în favoarea altora, considerate mai importante. Sondajul şi-a propus să afle care sunt obiectivele femeilor şi bărbaţilor, pentru a descoperi dacă există puncte comune şi care sunt acestea. Rezultatele au arătat că principalul obiectiv al femeilor este acela de a călători prin lume. Medalia de argint a obţinut-o dorinţa de a-şi întemeia o familie, mai precis de a face un copil, iar locul trei a fost ocupat de visul de a trăi în altă ţară. Măritişul, în schimb, s-a situat abia pe poziţia a patra a clasamentului.
Sociologul britanic Jenni Trent Hughes a explicat că această schimbare a priorităţilor se datorează modificărilor produse în societate în ultimele două decenii şi faptului că, în prezent, femeile beneficiază de o mai mare independenţă, comparativ cu bunicile sau mamele lor.

Ce îşi doresc domnii

În ceea ce îi priveşte pe bărbaţi, căsătoria nu ocupă un loc fruntaş pe lista priorităţilor, dimpotrivă. Dorinţa de a pune punct perioadei de burlăcie abia a prins top ten-ul, clasându-se pe locul nouă, şi a fost devansată de departe de visul de a conduce o maşină de Formula 1 sau de acela de a înregistra un album de muzică.
Au existat şi puncte comune, dar cel mai important a fost faptul că şi pentru bărbaţi, la fel ca pentru femei, călătoriile prin lume reprezintă prima prioritate. De altfel, „podiumul“ a fost ocupat de aceleaşi obiective în cazul reprezentanţilor celor două sexe, doar că, spre deosebire de doamne şi domnişoare, domnii au clasat pe locul doi traiul în altă ţară, iar întemeierea familiei pe locul al treilea. Trent Hughes a explicat că faptul că şi unii, şi alţii îşi doresc o familie, dar nu dau prioritate căsătoriei este tot un „simbol al epocii moderne“.

Dorinţele femeilor   

1. Să călătorească
2. Să îşi întemeieze o familie
3. Să trăiască în altă ţară
4. Să se căsătorească
5. Să îşi dezvolte o abilitate
6. Să deţină un magazin
7. Să echilibreze viaţa personală şi cariera
8. Să deţină un restaurant
9. Să înoate cu delfinii
10. Să înregistreze un album muzical

Dorinţele bărbaţilor
1. Să călătorească
2. Să locuiască în altă ţară
3. Să îşi întemeieze o familie
4. Să îşi dezvolte o aptitudine
5. Să conducă o maşină F1
6. Să înregistreze un album muzical
7. Să echilibreze viaţa personală şi cariera
8. Să deţină un bar sau restaurant
9. Să se căsătorească
10. Să joace într-un film

Oana Olaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS