11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinŞi bărbaţii se stresează câteodată...

Şi bărbaţii se stresează câteodată…

Se spune că bărbaţii adevăraţi nu cad pradă îngrijorării şi stresului. Domnii nu sunt însă de acord cu ideea că ar fi cumva programaţi genetic să nu fie afectaţi de problemele zilnice ale vieţii şi recunosc că se mai întâmplă să cedeze din cauza presiunii, a temerilor sau a nesiguranţei. Site-ul shine.yahoo.com a cerut părerea cititorilor săi de sex masculin şi a aflat care sunt cele mai comune lucruri care îi frământă pe bărbaţi şi le creează motive de îngrijorare.
Poate şi pentru că din vechime s-a împământenit ideea că bărbatul este stâlpul familiei şi cel care aduce bani în casă, finanţele sunt principalul factor în legătură cu care se stresează domnii. Foarte mulţi dintre ei îşi fac probleme că nu câştigă suficient de mult, o problemă care, spun domnii, are implicaţii mai profunde decât s-ar putea crede. Indiferent de statutul pe care îl au în familie – soţ, fiu, frate, tată – ei susţin că gândul că s-ar putea afla în postura de a nu avea un venit pe măsura nevoilor zilnice este inimaginabil, de aceea se dau peste cap, făcând uneori chiar şi lucruri reprobabile sau de neînţeles, doar pentru a asigura finanţele.

Vârsta

Există convingerea că bărbaţii nu au de ce să îşi facă griji în privinţa trecerii timpului pentru că ei oricum îmbătrânesc „mai cu graţie“ decât femeile. Domnii spun însă că nu este chiar aşa, dimpotrivă. În ciuda glumiţelor care se fac pe tema artificiilor la care apelează femeile pentru a se menţine tinere mai mult timp, bărbaţii recunosc că ele chiar ştiu să se „păstreze“ mai bine decât ei. Chiar dacă se spune că un bărbat grizonat, de exemplu, este un tip distins, lor nu li se par lucrurile chiar atât de roz. Şi mai grav este, spun domnii, că sexualitatea îi prinde din urmă odată cu trecerea anilor – de aici şi aşa numita „criză a vârstei a doua“, perioadă în care aleargă după femei mai tinere şi se simt din ce în ce mai ameninţaţi de bărbaţii tineri. Iar cu această criză nu este deloc de glumit, susţin domnii.

Aspectul fizic

Imaginea pe care o au în societate le creează multe motive de îngrijorare bărbaţilor, oricât de superficial ar părea. Totuşi, trăim într-o lume superficială şi plină de stereotipuri şi idei preconcepute, la care trebuie să ne adaptăm cu toţii. Bărbaţii nu fac excepţie. În ciuda faptului că am putea crede că doar femeile s-ar putea lăsa influenţate de superficialitatea unei societăţi care se concentrează prea mult pe promovarea unor idealuri de frumuseţe, nici bărbaţii nu sunt imuni. Şi ei sunt „loviţi“ de nesiguranţa dată de o imagine negativă despre propriul aspect fizic. Este adevărat că încearcă să ascundă acest lucru, dar şi ei vor să arate bine pe plajă, de exemplu, şi şi ei analizează din cap până în picioare „concurenţa“ – întocmai ca femeile.

Inteligenţa

Singurul lucru pe care bărbaţii îl respectă şi apreciază mai mult decât banii este inteligenţa. Cu alte cuvinte, un reprezentant al sexului masculin preferă să fie sărac lipit pământului decât să fie perceput de cei din jur drept un prostănac. Cel mai rău la acest capitol stau sportivii – în primul rând fotbaliştii. Aceştia duc în fiecare zi o luptă pentru a demonstra să sunt mai mult decât nişte fiinţe …naive, care aleargă după o minge. În ciuda superficialităţii sale, societatea apreciază valorile măsurate în inteligenţă, iar bărbaţii vor să fie valoroşi şi din acest punct de vedere pentru că, spun ei, valoarea înseamnă respect, respectul înseamnă putere şi toţi iubesc puterea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS