8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinEnciclopedie Harry Potter

Enciclopedie Harry Potter

Romanciera britanică J.K. Rowling lucrează la o enciclopedie inspirată din universul personajului Harry Potter, informează Yahoo!News.
„De multă vreme am promis că voi scrie o enciclopedie despre universul lui Harry şi am început să lucrez de curând la ea“, a spus scriitoarea de 46 de ani, ale cărei cărţi au fost vândute în peste 400 de milioane de exemplare.
Toate încasările obţinute din comercializarea volumului vor fi donate unor organizaţii de caritate, a anunţat scriitoarea pe site-ul ei.
Pe de altă parte, Rowling a declarat că nu este imposibil să mai scrie un nou roman din această serie. „Întotdeauna am refuzat să răspund «niciodată» la această întrebare, pentru că ar fi o prostie să resping un proiect pe care aş putea să îmi doresc să îl fac peste câţiva ani. Însă, nu am nici un plan de a scrie un nou roman din seria «Harry Potter» în viitorul apropiat“, a mai spus ea.
La începutul acestei luni, scriitoarea a anunţat că următorul ei roman – o carte de ficţiune care se adresează cititorilor maturi – se va intitula „The Casual Vacancy“ şi va fi lansat pe 27 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS