17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAlimente care favorizează celulita

Alimente care favorizează celulita

Când vorbim despre celulită, ne referim la depozitele excesive de grăsimi în rezerva ţesutului adipos, plus reţinerea de lichide şi o inflamare a zonei afectate. Cu alte cuvinte, se produce o acumulare de grăsimi în celulele adipoase, ceea ce implică o mărire şi deformare a celulelor şi o presiune pe vasele de sânge şi limfatice, care le înconjoară.
Celulita poate fi combătută dacă renunţăm la câteva alimente care absorb ca un burete grăsimile în ţesutul adipos.  Unul dintre alimentele care favorizează apariţia celulitei este zahărul industrial, care se ascunde în aproape toate produsele de patiserie, în  biscuiţi, în cerealele de la micul dejun sau în dulceaţă. Se regăseşte sub pseudonimele dextroză, glucoză, zaharoză. Îndulcitorii sunt şi ei pe lista neagră, întrucât orice zahăr de sinteză prezintă aceeaşi tendinţă de a reţine apa în ţesuturi.
Sarea, sub orice formă, duce la creşterea în greutate şi la formarea celulitei. Cu mai multă putere de absorbţie decât zahărul, sarea se regăseşte în exces în saramurile de orice fel, în produsele lactate, în sosuri semipreparate, condimente, băuturi carbogazoase, pâine şi, bineînţeles, toate produsele de patiserie cărora cu greu reuşim să le rezistăm. Atenţie la monoglutamatul de sodiu sau E621 de pe etichete, care este de fapt sare. Sau la medicamentele împotriva arsurilor la stomac, care conţin bicarbonat de sodiu.
Doza zilnică recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii este de 4 grame de sare, ceea ce reprezintă doza conţinută într-un simplu sandviş. Însă, noi consumăm, inconştient, cel puţin dublu sau chiar triplu.
Cafeaua este renumită pentru calităţile sale de a elimina grăsimile şi a favoriza diureza, astfel că este integrată în anumite diete. Însă orice regim diuretic favorizează deshidratarea, ceea ce face ca rinichii să reţină sodiul şi deci şi apa.
Făina este şi ea un produs care trebuie consumat cu grijă dacă vrem să prevenim celulita. Proteinele din grâu, numite gluten, pot provoca intoleranţe care generează reţinerea apei. În caz de alergii sau intoleranţă la gluten, proteinele din grâu nu se degradează complet şi deci digestia este incompletă şi duce la reţinerea apei.  
Carnea roşie, carnea de păsări crescute la curte sau peştele de crescătorie reprezintă un veritabil rezervor de grăsimi saturate, astfel că este bine să le consumăm moderat dacă vrem să scăpăm de aspectul neplăcut de coajă de portocală.
Diana Toaxen

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS