10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDe ce v-aţi căsători?

De ce v-aţi căsători?

Ce ar putea convinge o persoană să se hotărască să îşi pună pirostriile? Site-ul healthyandbeloved.com a alcătuit un scurt inventar al motivelor care vă pot convinge că mariajul este un risc care merită asumat.

Într-o relaţie care durează de câţiva ani, ambii parteneri ajung să se înţeleagă şi să se accepte unul pe celălalt, în ciuda certurilor ocazionale şi a tensiunii care se poate acumula în timp. Totuşi, în timp ce iubita este pregătită, dispusă (şi dornică) să se aşeze la casa ei, este foarte probabil ca iubitul să aibă unele îndoieli în privinţa căsătoriei. Sau invers. Dacă vă aflaţi într-o situaţie asemănătoare, nu trebuie să vă simţiţi vinovat, pentru că este o chestiune normală şi des întâlnită, şi nici să vă imaginaţi că sunteţi singurul: multe persoane caută cu vigilenţă motive serioase şi convingătoare pentru a se hotărî să îşi pună pirostriile.
În căutarea unor „pretexte“ bune pentru a vă căsători, veţi găsi cu siguranţă şi bune, şi rele. Trebuie să ţineţi seama de faptul că persoanele care se căsătoresc din motive greşite – ca, de exemplu, din cauza unei sarcini neplanificate, a singurătăţii sau a sentimentului că îmbătrânesc şi trece timpul – au cele mai mari şanse de a se „îngropa“ într-o căsnicie nefericită sau de a divorţa rapid. Prin urmare, eliminaţi aceste motive rele şi căutaţi doar aspectele pozitive. În cazul în care vă confruntaţi cu astfel de dileme, vă propunem să analizaţi lista cu motive pentru care nu v-aţi face un rău punându-vă pirostriile.

Dragoste şi implicare

Se spune că dragostea este cel mai convingător sentiment. Numai că, atenţie, fluturaşii din stomac nu trebuie să fie singurul motiv pentru care vă căsătoriţi. Dragostea e oarbă, iar uneori această „orbire“ temporară vă poate ghida într-o direcţie greşită. Deseori, la începutul unei relaţii, când amorul este în floare, partenerii tind să ignore eventualele nepotriviri sau defecte ale celuilalt – probleme care, dacă nu sunt rezolvate, pot deveni vizibile şi deranjante după căsătorie şi pot genera probleme maritale grave. Prin urmare, în afară de iubire, este necesar ca fiecare dintre cei doi să cunoască punctele slabe ale celuilalt, iar decizia de a păşi împreună în faţa altarului trebuie luată doar dacă partenerii sunt dispuşi să se accepte împreună cu toate defectele. Căsnicia este un angajament pe termen lung, iar prea multe diferenţe între parteneri pot genera probleme fără ieşire.

Tovărăşie şi stabilitate

Stabilitatea este primul lucru la care ne gândim atunci când rostim cuvântul „căsnicie“. De multe ori, persoanele care au avut parte doar de relaţii pasagere şi nesigure îşi doresc mult să găsească un partener care să le fie alături pentru totdeauna. Acest lucru nu înseamnă totuşi că este indicat să vă căsătoriţi cu primul nou-apărut în viaţa dumneavoastră, însă, dacă găsiţi pe cineva care pare perfect din toate punctele de vedere, nici nu mai trebuie să găsiţi alte motive.
În afară de stabilitate, norocul de a avea un partener cu care nu doar vă petreceţi momentele de singurătate, ci şi împărtăşiţi distracţia şi voia bună este un alt motiv bun pentru a vă hotărî să vă căsătoriţi. Trebuie să fiţi conştient că viaţa are suişuri şi coborâşuri, iar posibilitatea de a avea alături pe cineva care vă susţine la bine şi la greu este un motiv demn de a vă convinge să faceţi legământul căsătoriei.

Susţinere financiară
şi familie

În nici un caz nu este recomandat să luaţi pe cineva ca partener pe viaţă doar pentru bani, însă dacă înainte de a lua decizia de a vă căsători vă gândiţi şi la partea financiară a vieţii, nu înseamnă că sunteţi materialist, ci doar realist. Ideea este că a avea alături o persoană cu care să împărţiţi povara situaţiei financiare vă poate ajuta să treceţi cu mai multă uşurinţă peste problemele de această natură. De exemplu, dacă unul dintre soţi are o problemă de sănătate sau un accident din cauza căruia nu mai poate munci, celălalt poate fi sprijin atât pentru cel afectat, cât şi pentru întreaga familie.
Apropo de familie – dorinţa de a avea una este printre principalele motive pentru care oamenii se căsătoresc. Deşi aducerea pe lume şi creşterea unui copil este o chestiune ce implică o mare responsabilitate, multe cupluri cred că efortul merită făcut, pentru că o familie frumoasă şi fericită este cea mai de preţ recompensă. În plus, faptul că doi oameni îşi asumă responsabilitatea de a face copii şi de a-i creşte şi educa nu face decât să consolideze o relaţie pe toate planurile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS