10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBeneficiile cărnii de curcan

Beneficiile cărnii de curcan

Carnea de curcan nu este printre alimentele tradiţionale româneşti, dar câştigă tot mai mult teren nu numai pentru că e gustoasă, săţioasă şi dietetică, dar şi datorită contribuţiei importante la sănătatea noastră! Iată care sunt beneficiile pe care carnea de curcan le aduce organismului nostru conform www.elements4health.com. În primul rând, carnea de curcan este o sursă foarte bună de proteine de calitate, de seleniu, vitamina B6 şi de aminoacizi. În egală măsură conţine zinc şi vitamina B12. Carnea albă de curcan, fără piele, este baza unor preparate culinare excelente ce conţin proteine bune şi are şi puţine calorii.
 Carnea slabă de curcan, fără piele, gătită la cuptor, are cea mai mică cantitate de grăsimi saturate sau colesterol dintre toate tipurile de carne, incluzând carnea de pui, porc sau vită.

Pentru trup şi suflet

 Aminoacizii conţinuţi de carnea de curcan sunt necesari pentru celulele T, un tip de celule ale sistemului imunitar care omoară celulele canceroase.  Celulele T activate în absenţa acestor aminoacizi sunt susceptibile a nu supravieţui ca să îşi facă treaba în organism.
  Neurotransmiţătorul numit serotonină este responsabil de creşterea stării noastre de bună dispoziţie, iar consumul cărnii de curcan, care conţine aminoacizii responsabili de crearea unor asemenea neurotransmiţători, nu face decât să ne crească şansele de a fi bine dispuşi, fapt deloc de neglijat.  Sunt din ce în ce mai multe dovezi ştiinţifice că aminoacidul triptofan joacă un rol extrem de important în stimularea sistemului imunitar. Simptomele unor boli autoimune au fost drastic diminuate ca urmare a tratamentului cu acest aminoacid.

Testosteron şi insomnii

 Proteinele speciale conţinute în carnea de curcan ajută la menţinerea nivelurilor optime de testosteron la bărbaţi. Hormonii folosiţi în carnea de pasăre crescută la nivel industrial ar putea creşte producţia de estrogen şi ar putea diminua nivelul de testosteron. Dietele sărace în proteine la bărbaţii trecuţi de prima tinereţe pot duce la scăderea secreţiei de testosteron, deci scăderea capacităţii funcţiei sexuale şi a muşchilor şi contribuie şi la scăderea densităţii osoase.
  Acelaşi aminoacid existent doar în carnea de curcan joacă un rol vital în combaterea insomniei şi instalarea unei stări propice de somn şi relaxare. Tratamentele insomniei cronice se bazează şi pe această substanţă ce se găseşte în carnea de curcan.
  De asemenea, aceasta conţine purină şi cei care suferă de gută trebuie să limiteze consumul ei, ca, de altfel, a oricăror produse ce conţin proteine animale. Carnea de curcan conţine mici urme de oxalat, iar cei care au tendinţa să facă pietre la rinichi trebuie să fie atenţi la cantitatea de carne de curcan consumată. Curcanii crescuţi organic, în gospodării, sunt complet lipsiţi de hormoni sau de antibiotice. Aproape toată grăsimea curcanului se găseşte în pielea sa, iar carnea de curcan de culoare mai închisă conţine mai multă grăsime decât cea de culoare mai deschisă.  
sfatulparintilor.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS