12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinGhid post-despărţire

Ghid post-despărţire

Revenirea emoţională după o despărţire este o perioadă dificilă şi sensibilă pentru oricine, însă femeile sunt mai afectate decât bărbaţii de acest fenomen. Oricât de dificil ar fi procesul, nu este totuşi imposibil.

Se spune că procesul de refacere nu se încheie până când fostul partener nu este „scos din sistem“ definitiv – cu alte cuvinte, până când toate legăturile afective şi emoţionale nu sunt rupte, oricât de greu ar fi. Cum zice vorba din bătrâni, teoria ca teoria, dar practica ne omoară. Site-ul shine.yahoo.com le oferă doamnelor câteva sfaturi care le pot ajuta să facă faţă mai bine unei despărţiri.

Timpul le rezolvă pe toate

Nu este nici o ruşine să plângeţi şi să vă înecaţi amarul într-o cutie mare cu îngheţată – aşa cum aţi văzut probabil în filmele romantice americane. Este voie să vă plângeţi de milă, însă nu exageraţi şi nu vă cufundaţi în disperare. Stabiliţi-vă o perioadă de suferinţă, timp în care să vă descărcaţi, dar respectaţi limita şi ocupaţi-vă apoi timpul cu altceva. Veţi vedea că, după ce v-aţi plâns de milă câteva zile sau câteva săptămâni, faptul că recăpătaţi controlul asupra propriei vieţi vă va da un sentiment de eliberare şi vă va face să vă simţiţi mult mai bine.
Multe femei cred că imediat după o despărţire este recomandat să îşi găsească repede un alt partener, pentru a evita suferinţa. Totuşi, psihologii spun că o asemenea „mişcare“ nu face decât să prelungească agonia. Dacă alegeţi cealaltă cale şi vă acordaţi un răgaz pentru a reflecta asupra despărţirii, veţi avea ocazia de a analiza suişurile şi coborâşurile relaţiei încheiate, de a stabili ce s-ar fi putut face şi unde aţi greşit amândoi şi astfel veţi putea învăţa câte ceva din experienţa prin care aţi trecut. Privind retrospectiv şi mai detaşat, cel mai probabil veţi constata că, deşi în timpul legăturii viaţa a părut a fi roz, au existat şi bile negre. Pentru a depăşi mai uşor momentul despărţirii, la bilanţ, concentraţi-vă însă pe lucrurile mai puţin plăcute – astfel veţi vedea partea plină a paharului în această situaţie.

Ieşiţi din rutină

Perioada de după despărţire poate fi un moment prielnic pentru a vă răsfăţa, făcând ceva ce v-aţi dorit şi nu aţi reuşit sau revenind la unele preocupări şi activităţi de care aţi uitat pentru un timp. Înscrieţi-vă la un curs la care v-aţi dorit să mergeţi, cultivaţi-vă pasiunile, călătoriţi mai mult şi reluaţi legătura cu prieteni cu care nu aţi mai vorbit sau nu v-aţi mai văzut de mult. Faceţi-vă planuri să vă sporiţi competenţele profesionale, faceţi un curs sau porniţi un proiect care vă poate ajuta în carieră. Un loc de muncă nou sau o direcţie nouă pe plan profesional v-ar ajuta să aveţi o părere mai bună despre sine şi vă veţi da seama că sunteţi o femeie puternică şi inteligentă, care se defineşte şi altfel decât prin statutul de iubita cuiva.

Acceptaţi situaţia

Este foarte important ca în această etapă a vieţii să acceptaţi ceea ce ştiţi deja şi să renunţaţi să înţelegeţi ceea ce nu vi s-a dezvăluit în legătură cu fosta relaţie. V-aţi despărţit, dar încă aveţi multe întrebări fără răspuns? Renunţaţi la ideea de a derula de nenumărate ori relaţia pentru a vă da seama de ce s-a terminat. În schimb, spuneţi-vă că nu veţi şti niciodată adevăratul motiv şi că acesta nici măcar nu mai contează. S-a terminat – acceptaţi situaţia şi nu vă mai torturaţi despicând firul în patru.
În plus, priviţi lucrurile şi dintr-o altă perspectivă. Oricât de mult l-aţi vrea înapoi, dacă el a decis să mergeţi pe căi separate înseamnă că nu sunteţi pe aceeaşi lungime de undă. Acceptarea faptului că el nu vă mai vrea vă va ajuta să vă daţi seama că meritaţi să fiţi alături de cineva care vă împărtăşeşte sentimentele şi astfel veţi scăpa de disperarea de moment, când simţiţi că lumea se prăbuşeşte. Convingeţi-vă că o persoană care nu vă vrea nici nu vă merită şi că viitorul partener o să fie un bărbat care îşi doreşte să fie lângă dumneavoastră şi care va depune eforturi pentru a vă avea şi pentru a vă păstra.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS