5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinApartamentul zburător

Apartamentul zburător

Cercetătorii chinezi lucrează în prezent la construirea unui apartament ieșit parcă din filmele ştiinţifico-fantastice, relatează cotidianul britanic Daily Mail

Poate părea un OZN sau chiar capul unui robot, dar, de fapt, este o locuinţă urbană hi-tech „zburătoare“, care se vrea un fel de casă a viitorului. Aflată deocamdată în stadiul de proiect, structura complexă şi oarecum bizară urmează să găzduiască un spaţiu de locuit ultramodern şi un atelier de creaţie. Locuinţa aeriană va fi o anexă a unei fabrici, în prezent nefolosite, din Beijing, şi se va mişca graţie unui braţ hidraulic, menit să contracareze efectele seismelor – un fenomen foarte obişnuit în capitala chineză. În plus, braţul hidraulic va putea roti oricând apartamentul, pentru ca persoanele aflate înăuntru să se poată bucura de diverse privelişti de-a lungul zilei.
Proiectul este rezultatul nemulţumirii comunităţii de arhitecţi din Beijing faţă de peisajul urban al oraşului, care este caracterizat printr-o multitudine de blocuri cu apartamente mici şi înghesuite unele peste celelalte. Designul acestei construcţii neobişnuite şi revoluţionare este semnat de firma de arhitectură Yaohua Wang Architecture, iar preţul estimat pentru această locuinţă a viitorului este de aproximativ două milioane de dolari. „Practic, proiectul prevede adăugarea unei case noi la exteriorul unei clădiri în care funcţiona o fabrică. Ideea designului este de a exploata la maximum spaţiul aerian urban şi de a descoperi o nouă tipologie de construcţie de locuinţe pentru oraşul Beijing“, au explicat reprezentanţii companiei.

Apartament spaţios… în aer

Locuinţa, care va fi amplasată în spaţiul aerian al Beijingului, ar urma să fie compusă din trei dormitoare, o cameră de zi, imaginată sub forma unui atelier dedicat activităţilor artistice, şi o seră. Legătura dintre spaţiile de locuit va fi făcută prin intermediul unor pasarele mobile, care, după cum este prezentat în imaginile şi schiţele de proiect, vor face modulul să semene foarte bine cu nava spaţială din filmul clasic „E.T.“, regizat de Steven Spielberg. În plus, locuinţa va fi dotată şi cu o „capsulă“ extensibilă, care va funcţiona ca un fel de balcon în spaţiu.
Imobilul suspendat, care va avea o suprafaţă de 500 de metri pătraţi, se află în prezent în faza de aprobare a planului de cadastru. Reprezentanţii companiei Yaohua Wang Architecture au anunţat că procesul de construcţie a modulului ar putea fi finalizat înainte de anul 2015 şi, mai mult decât atât, chiar există un client care şi-a manifestat interesul de a deveni proprietarul apartamentului care, odată construit, va fi demn de filmele ştiinţifico-fantastice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS