10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinWhitney Houston, condusă pe ultimul drum

Whitney Houston, condusă pe ultimul drum

Rudele, prietenii şi numeroase staruri au adus un ultim omagiu cântăreţei Whitney Houston, sâmbătă seară, în cadrul unei ceremonii funerare publice, organizată la biserica baptistă New Hope din Newark, relatează dailymail.co.uk.
În biserica baptistă în care Whitney Houston a început să cânte gospel, ca solistă în corul condus de mama ei, Cissy, s-au adunat aproximativ 1.500 de invitaţi pentru a-şi aminti de cântăreaţă, prin muzică şi poveşti, ceremonia de peste trei ore fiind transmisă live de bbc.co.uk.
Ceremonia a fost deschisă printr-un discurs susţinut de pastorul Marvin Winans şi a continuat cu discursul episcopului T.D. Jakes, după interpretarea unor cântece religioase de corul bisericii baptiste New Hope şi de New Jersey Mass Choir.
Apropiaţii cântăreţei au relatat diverse întâmplări din viaţa ei, au făcut glume într-o atmosferă relaxată şi au vorbit despre profundul sentiment religios care a animat întreaga existenţă a artistei.
Alicia Keys, deosebit de emoţionată, a rostit câteva cuvinte în memoria idolului ei, Whitney Houston, şi a interpretat piesa „Send Me an Angel“, Stevie Wonder a cântat „Ribbon in the Sky“ şi „Love’s in Need of Love Today“, iar R. Kelly a interpretat „I Look to You“. Muzicienii care au cântat în onoarea lui Whitney Houston, printre care s-au mai numărat şi interpretul de gospel Bebe Winans şi sora acestuia, CeCe, îi rosteau adesea numele printre versurile impregnate de un sentiment religios de speranţă.

Discursuri emoţionante

Un discurs elogios şi foarte personal a fost cel al mentorului artistei, producătorul muzical Clive Davis. „Aştepţi o asemenea voce o viaţă întreagă. Aştepţi un asemenea chip, un asemenea zâmbet, o asemenea prezenţă timp de o viaţă. Şi când o singură persoană le întrupează pe toate, ei bine, îţi taie răsuflarea. Aşa m-am simţit eu în 1983…“, a spus Davis, povestind că, atunci, în mijlocul unui concert susţinut într-un club de mama lui Whitney, cântăreaţa de gospel şi R&B Cissy Houston, fiica acesteia a intervenit şi l-a uluit cu o interpretare a piesei „Greatest Love of All“. „În trecut, fiecare hit pe care l-am împărţit, l-am împărţit cu o bucurie pură. Nici unuia dintre noi nu-i venea să creadă când a avut loc o explozie în toată lumea. Când a depăşit acel record de şapte piese consecutive pe primul loc, am simţit pur şi simplu neîncredere. (…) Nu a luat niciodată nimic de-a gata. Nu a fost niciodată arogantă. Era tot timpul recunoscătoare şi aprecia ce i se întâmplă“, a spus Davis.
Actorul Kevin Costner, alături de care Whitney Houston a debutat în cinematografie din 1992, în filmul „The Bodyguard“, a povestit cum cântăreaţa, pe care a numit-o „probabil cea mai mare vedetă pop din lume“, se temea că nu va fi îndeajuns de bună. „Am ţinut-o de mână şi i-am zis că va fi frumoasă, că toată lumea voia ca ea să reuşească“, a povestit actorul. La finalul ceremoniei, care a durat aproape patru ore, sicriul cu trupul neînsufleţit al artistei, urmat de membrii familiei Houston, a fost scos din biserică pe acordurile piesei „I Will Always Love You“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS