10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinInstinct de amorezi

Instinct de amorezi

Fiecare dintre noi are propria manieră de a face sex. Unii sunt mai tradiţionalişti şi au nevoie de intimitatea propriului dormitor, în timp ce alţii adoră senzaţiile tari şi sunt mereu dornici să experimenteze lucruri noi, relatează tgcom.it.

Fiecare persoană face sex cum are chef. Unii preferă să îşi păstreze energia pentru sfârşitul de săptămână, alţii vor să experimenteze orice, oriunde, alţii au nevoie de intimitatea dormitorului lor, în timp ce alţii se dau în vânt după fiorul locurilor alternative şi „cu risc“, cum ar fi ascensorul sau sala de şedinţe de la birou. La fel de adevărat este că există şi abstinenţi, care reuşesc să trăiască şi fără sex, la fel cum există şi aşa-numiţii „casual lovers“, altfel spus libertinii mileniului III. Destul de multe persoane aleg aşa-numiţii „friends with benefits“, altfel spus, cei care preferă să facă sex cu un prieten apropiat, fără nici un fel de implicare emoţională. Această „hartă“ a amorezilor a fost realizată la nivel european de C-Date, un portal matrimonial de referinţă la nivel european. Studiul a fost realizat pe un eşantion de 5.670 de subiecţi, cu vârste cuprinse între 25 şi 60 de ani, care au fost intervievaţi în legătură cu obiceiurile şi modul în care fac sex. În primul rând, ne sare în ochi frecvenţa cu care europenii fac sex. Pentru aproape 23 la sută dintre subiecţi este vorba de o activitate cotidiană, în timp ce 52 la sută vorbesc despre o frecvenţă săptămânală, ceva mai des în weekend. Alte 14 procente fac sex şi mai rar, mai precis o dată pe lună, în timp ce doi la sută au parte de sex cam o dată la jumătate de an. Trebuie menţionate şi cele nouă procente de subiecţi care declară că fac sex şi mai rar sau chiar niciodată. Bineînţeles, este vorba de afirmaţii ale persoanelor intervievate, care nu pot fi verificate.

Iubire de weekend

Interesante sunt afirmaţiile despre obiceiurile care au legătură cu sfera sexuală, pe baza cărora pot fi identificate cinci tipuri diferite de amorezi.  În primul rând, sunt aşa-numiţii „weekend lovers“, adică „amorezii de weekend“. După cum am menţionat, aceştia sunt cei mai  mulţi, mai precis 52 la sută. Pentru ei, iubirea este o „întâlnire“ săptămânală, de preferat în weekend. Ei au un partener fix, sunt logodiţi şi nu trăiesc neapărat împreună. Din această categorie fac parte indivizi de toate vârstele, care trăiesc atât în oraşele mici, cât şi în metropole. Singura certitudine este că un „weekend lover“ este aşa „din născare“ şi nu are şanse să se transforme pe parcurs. Începe la 20 de ani, după discotecă, şi rămâne așa până la 50 de ani, după filmul vizionat în linişte, pe canapeaua din sufragerie.

Amor la serviciu
 
Cea de-a doua categorie este aşa-numita „working lovers“ sau „amorezi la serviciu“. Din această categorie fac parte 29 la sută dintre persoanele intervievate, atât femei, cât şi bărbaţi, care îşi petrec mult timp la serviciu. Aceştia au recunoscut că, măcar o dată, şi-au transformat biroul într-un alcov fierbinte. În plus, patru la sută dintre aceştia au declarat că şi-au făcut de cap cu propriul şef. Aceştia provin din diferite domenii de activitate, indiferent că este vorba de avocaţi, comercianţi sau agenţi publicitari. De altfel, aceste practici sunt, în unele locuri, permise de lege. O sentinţă a Curţii Supreme din Franţa a recunoscut angajaţilor libertatea de a flirta cu proprii colegi la serviciu şi de a face schimb de e-mail-uri cu conţinut erotic, fără a risca să fie concediaţi.

Adrenalină şi abstinenţă

Amorezii din următoarele două categorii sunt mari amatori de adrenalină. Prima categorie este cea a aşa-numiţilor „breaking lovers“, din care fac parte subiecţii care au recunoscut în mod deschis că sunt adepţii cuplului deschis pentru al treilea sau al patrulea membru. Aproximativ 12 procente din subiecţii din această categorie sunt amatori de jucării erotice şi alte experienţe sexuale ieşite din comun. Altă categorie este cea a „casual lovers“, altfel spus, a amorezilor „cazuali“. Aceştia formează un trib care, datorită internetului, descoperă mereu metode noi pentru a se întâlni. Ei sunt noii libertini, care caută aventuri, nu o relaţie, şi reprezintă şapte procente dintre persoanele intervievate.  Sunt burlaci convinşi, dar şi persoane căsătorite sau aflate într-o relaţie stabilă, care nu vor să îşi pună în pericol situaţia actuală cu un amant/amantă oficială. Ultima categorie stabilită este „no lovers“, din care face parte nouă la sută din populaţia adultă, dar numărul lor ar putea fi mai mare. Indiferent că este vorba de persoane singure sau căsătorite, fac sex extrem de rar, iar motivele pot fi dintre cele mai diverse: dezinteres, probleme de sănătate, resemnare, sau pur şi simplu pentru că nu mai au chef.

Sex cu beneficii

O subcategorie o constituie aşa-numiţii „sex-friends“, care au recunoscut că au experimentat cel puţin o dată în ultimii ani mediatizatul „friend with benefits“, altfel spus relaţii sexuale cu un prieten fără implicare sentimentală.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS