11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinInovaţie tehnologică: telefonul mobil din bambus

Inovaţie tehnologică: telefonul mobil din bambus

Un articol publicat de Daily Mail prezintă povestea lui Kieron-Scott Woodhouse, un student de 23 de ani din Londra,  care urmează cursuri de design în cadrul Universităţii Middlesex. Tânărul s-a simţit nemulţumit de lipsa diversităţii de pe piaţa telefoanelor mobile, aşa că şi-a dedicat timpul liber creării unui astfel de dispozitiv de comunicare făcut din… bambus. Confecţionat din lemn de bambus de patru ani, crescut organic şi tratat chimic pentru a fi rezistent la şocuri, telefonul botezat ADzero funcţionează cu un sistem de operare Android şi este de două ori mai mic decât un iPhone. Ca multe alte telefoane, ADzero are încorporată şi o cameră foto, însă acest telefon mai mult decât special se deosebeşte de alte modele prin faptul că include o tehnologie numită „ring flash“ (bliţ circular), care nu este disponibilă deocamdată pentru nici un alt dispozitiv mobil de comunicare. Datorită acestei tehnologii, obiectivul aparatului de fotografiat este înconjurat de un bliţ fotografic ce asigură iluminarea uniformă şi estompează umbrele.

Telefonul din bambus, noutate absolută

Iniţial, telefonul mobil a fost destinat exclusiv pentru piaţa din China, alegerea bambusului ca material fiind susţinută de faptul că această esenţă de lemn este o resursă regenerabilă foarte uşor accesibilă în această ţară. „Bambusul poate părea un material destul de ciudat pentru a fi folosit la un telefon mobil, dar, de fapt, este extrem de dur şi foarte durabil, deci are toate calităţile necesare“, şi-a explicat Woodhouse alegerea. Studentul spune însă că a fost uimit de susţinerea pe care a primit-o după ce a prezentat lumii acest nou dispozitiv, în cadrul Săptămânii designului de la Londra. Văzând că produsul său se bucură de multă popularitate, a decis să îl promoveze şi pe internet şi aşa a ajuns să fie contactat de compania tehnologică ADzero. Graţie colaborării cu această firmă, Kieron-Scott Woodhouse are toate şansele să îşi lanseze telefonul de bambus în Marea Britanie şi în întreaga Europă. „Întreaga experienţă de până acum a fost incredibilă şi absolut surprinzătoare. Abia aştept să îmi văd telefonul în magazine“, a declarat tânărul.
Andy Bardill, director de programe  în cadrul Departamentului de design şi inginerie de la Universitatea Middlesex, şi-a felicitat studentul pentru succesul obţinut şi a profitat de această ocazie pentru a atrage atenţia asupra faptului că „internetul a deschis sfera competitivă a designului şi este un instrument perfect pentru recunoaşterea activităţilor oamenilor talentaţi“. „Kieron-Scott este un designer remarcabil, care a profitat la maximum de posibilitățile pe care i le-a oferit universitatea. Are toate şansele să devină fondatorul unei afaceri de succes în acest domeniu“, a concluzionat Bardill.
Oana Olaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS