12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinViaţa în 39 de obiecte

Viaţa în 39 de obiecte

Un american a ales să trăiască în mod minimalist, folosind doar 39 de obiecte pentru a supravieţui, relatează it.finance.yahoo.com

Andrew Hyde este un tânăr antreprenor american, care activează în domeniul hi tech. Cu banii câştigaţi din activitatea sa, şi-ar permite liniştit să trăiască într-un apartament luxos din Manhattan şi să cineze în cele mai bune restaurante din lume. Însă el, originar din Boulder, Colorado, a ales un stil de viaţă complet diferit, caracterizat de un minimalism extrem. În prezent, Hyde nu are o casă a lui şi este proprietarul a doar 39 de obiecte esenţiale. Decizia care i-a schimbat viaţa a luat-o în august 2010. Şi-a părăsit locul de muncă de la compania newyorkeză Tech Stars, a vândut tot ce avea, inclusiv apartamentul, şi a început să străbată lumea în lung şi în lat, luând cu sine doar ceea ce încăpea în obiectul său preferat, un rucsac portocaliu de călătorie. De menţionat totuşi că Hyde este proprietar şi al unui autoturism Golf Volkswagen din 2003, dar care nu încape în rucsac. Din 2010, tânărul om de afaceri, care este şi scriitor, grafician şi fotograf, a vizitat 32 de ţări, printre care Japonia şi Thailanda. Hyde este şi fondatorul reţelei Startup Weekend, precum şi iniţiatorul şi organizatorul unui program de conferinţe pe tema inovaţiilor, numit generic TEDxBoulder. În prezent, el face naveta între New York şi Silicon Valley, unde ajută din punct de vedere economic şi organizatoric companiile recent fondate din domeniul hi tech şi investeşte într-o afacere bazată pe creaţia de opere de artă preluate de pe vechile discuri de vinil. Aşadar, resursele economice nu îi lipsesc. Cu toate acestea, încrederea sa în minimalism îl face să afirme că există obiecte inutile chiar şi printre cele 39 pe care le deţine. Hyde şi-a început experienţa extremă cu doar 15 obiecte, printre care se numără o periuţă de dinţi electrică, lenjeria intimă, un iPhone şi un computer portabil, pentru a-şi putea duce la îndeplinire activitatea de freelancer.

Listă extinsă

Lista bunurilor sale a crescut pentru că „a fost nevoit“, aşa cum a declarat, să mai facă nişte achiziţii. De exemplu, trei cămăşi şi o pălărie de cowboy, datorită faptului că a lucrat ca voluntar într-o fermă, precum şi un costum, o cămaşă, o cravată şi o pereche de pantofi eleganţi pentru a ţine un discurs în cadrul unei conferinţe. Pe lista lucrurilor pe care le consideră „inutile“ se află şi mai multe cămăşi atât de noi că par să nu fi fost purtate niciodată. Obiectivul lui Hyde este de a reduce din nou numărul de obiecte deţinute. „Am de gând să plec din nou în călătorie şi încerc să îmi dau seama la ce pot renunţa“, a scris americanul pe blogul său. Amintindu-şi de începutul său de globe-trotter, americanul povesteşte: „Am vrut o schimbare şi mi-am dat seama că deţin o grămadă de lucruri de care nu aveam nevoie. M-am întrebat «Ce obiecte folosesc în fiecare zi? De care lucruri sunt cu adevărat mândru că îmi aparţin?». Astfel, am decis să păstrez doar ceea ce îmi era cu adevărat necesar. Şi am scăpat de restul“. Pentru moment, Hyde nu intenţionează să se stabilească într-un loc: „Am crescut cu convingerea că obiectivul nostru trebuia să fie o casă plină de obiecte.Ei bine, alegând să refuz acele lucruri, am descoperit o calitate a vieţii mult mai ridicată“, a spus americanul.

Minimalism extrem

Însă care sunt obiectele deţinute de tânărul american? La început, după cum am menţionat deja, erau 15 (în afară de ciorapi şi lenjerie intimă). Acum, numărul acestora a crescut la 39: un rucsac portocaliu Arc’teryx, pantaloni sport Patagonia, portofel, laptop MacBook Air, cămaşă elegantă, blugi Patagonia (o pereche), pantofi FiveTen Guide Tennie (o pereche), şapcă a formaţiei Boston Red Sox, hanorac Patagonia Nano Puff, geantă pentru laptop Jack Spade, aparat electric de ras, periuţă electrică de dinţi, căşti antizgomot pentru urechi, iPhone 4, cămaşă western albastră, cămaşă western roşie, cămaşă western albă, pălărie de cowboy, costum (sacou şi pantaloni), cravată, pantofi eleganţi, ciorapi Kimya Dawson Loves Me, pantaloni sport pentru bicicletă (o pereche), tricou pentru bicicletă, pantofi sport pentru bicicletă, T-Shirt Big Sound, T-Shirt Laughing Squid, cort Big Agnes, sac de piele Mamut, aragaz de călătorie MSR, filtru de apă, tigaie, pernă de călătorie, patru perechi de boxeri, ciorapi de lână (o pereche) şi un autoturism Volkswagen Golf din 2003.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS