10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinLa un păhărel de... votcă

La un păhărel de… votcă

Votca, una dintre băuturile alcoolice prin excelenţă, ascunde mult mai multe secrete decât ne-am putea imagina. Potrivit it.lifestyle.yahoo.com, această băutură alcoolică, folosită atât ca ingredient în cocteiluri sofisticate, dar consumată şi simplă, cum este tradiţia în ţările est-europene, mai ales în Rusia, are în palmares şi alte utilizări inedite, apărute de-a lungul istoriei sale seculare. Metodele de fabricare a votcii erau destul de primitive iniţial, astfel că băutura conţinea destul de multe impurităţi. Pentru a masca acest inconvenient, primele distilerii foloseau fructe şi chiar ierburi în fabricarea băuturii. Ulterior, în procesul de fabricaţie s-a adăugat albuş de ou sau lapte. Însă, dincolo de utilizarea ca băutură alcoolică, votca şi-a demonstrat utilitatea şi în alte situaţii. În Suedia, originea producerii de votcă este strâns legată de fabricarea… prafului de puşcă. Mai mult de atât, atunci când distileriile au primit aprobarea de a produce băuturi alcoolice la scară largă, a fost semnat un acord pe baza căruia producătorii de praf de puşcă aveau prioritate în faţa celorlalţi consumatori.
Iar beneficiile utilizării acestei licori minune nu se opresc aici. După cum bine ştim, şi o banală ieşire în aer liber poate presupune mici riscuri: unul dintre micile inconveniente este „întâlnirea“ cu plante urticante. Dintre toate, una dintre cele mai periculoase este iedera urticantă, care poate provoca erupţii cutanate chiar şi de lungă durată. Votca este un remediu imediat şi eficient. Este suficient să o aplicaţi pe zona afectată. De asemenea, această băutură este utilă şi în cazul în care aţi fost înţepat de meduze.

Utilizări ascunse

În cazul în care doţi ca geamurile dumneavoastră sau seturile de ceşti de cafea să strălucească, dar nu aţi avut timp să cumpărați un spray special, nici o problemă. Luaţi o cârpă moale, umeziţi-o în votcă şi ştergeţi uşor geamul sau porţelanul. Rezultatul nu vă va dezamăgi. Iar „talentele“ acestei băuturi nu se opresc aici. Dacă vi se pare că florile se usucă sub ochii dumneavoastră, ar exista o soluţie. Puneţi în ghiveci câteva picături de votcă şi o linguriţă de zahăr şi şansele să rezolvaţi situaţia sunt destul de ridicate. De asemenea, dacă încercaţi să scăpaţi de insecte, votca poate fi salvarea dumneavoastră. Pentru că insecticidele industriale pot afecta şi sănătatea, mulţi oameni au recurs la remediile naturale pentru a ţine la distanţă muştele şi ţânţarii. De exemplu, puneţi votcă
într-un vaporizator și pulverizaţi direct spre musafirii nedoriţi. Sau, după duş, puteţi pulveriza uşor pe piele şi, în acest fel, veţi ţine la distanţă enervantele insecte. Un proverb rus spune „nu există femei urâte. Depinde doar de câtă votcă bei“. Chiar dacă proverbul are şi un puternic sens misogin, în fond, acesta conţine şi o doză de adevăr, în sensul că această băutură alcoolică acţionează ca un balsam şi are efecte miraculoase pentru podoaba capilară. Este suficient să adăugaţi câteva picături în şampon şi veţi avea un păr mai strălucitor ca niciodată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS