8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCraiova.ro lansează Hoinar Urban. Săptămâna aceasta: Tipsy Bar

Craiova.ro lansează Hoinar Urban. Săptămâna aceasta: Tipsy Bar

Începând de astăzi, portalul vostru de informaţii despre oraş, Craiova.ro, ia pulsul urban printr-un nou proiect. Primul articol din seria Hoinar Urban este legat de Tipsy Bar, se găseşte pe blogul Craiova.ro şi este redat integral mai jos:
 
Tipsy s-a ivit în peisajul urban în urmă cu aproximativ patru luni, pe Madona Dudu, la numărul 5 (unde a fost, într-o vreme, barul Mefisto). Şi-a făcut apariţia discret şi prietenos, cu un nume la fel de ştrengăresc precum fontul literelor care îl compun (tipsy înseamnă, în engleză, uşor ameţit de băutură). 
 
Dincolo de literele jucăuşe şi de urările de bun venit în toate limbile pământului care ne-au întâmpinat pe uşa de la intrare (Bine aţi venit, Welcome, Wilkommen, Aloha şi multe altele, printre care şi nişte caractere asiatice), înăuntru am găsit un loc micuţ şi cochet, cu pereţii plini de rame aranjate  frumos, ordonat, şi cu canapele drăguţe. Nouă ne-au plăcut mereu canapelele, ni se par mai confortabile decât scaunele şi parcă ne îndeamnă mai mult să socializăm cu omul care se aşează lângă noi, căci nu ne mai separă spaţiul dintre scaune. Iar Tipsy Coffee Social Bar este, exact aşa cum îi spune şi numele complet, un loc care invită la socializare. 
 
Ce ne-a plăcut foarte mult a fost că muzica este potrivită atmosferei şi conceptului şi volumul este aşa cum trebuie să fie într-un bar de zi: se aude suficient de tare încât să nu ştie tot barul ce vorbeşti, dar suficient de încet cât să poţi purta o conversaţie fără să fii nevoit să ridici tonul. La bar ne aştepta Sorin (Stoenescu), pe care l-am întrebat mai multe despre Tipsy şi despre un proiect găzduit de acest locşor care nouă ne-a câştigat instant aprecierea. Este vorba despre Locul Artistului Amator, o idee menită să susţină artiştii locali de orice fel.
 
În mijlocul ramelor, pe unul dintre pereţi, Locul Artistului Amator se diferenţiază prin spaţiul mai generos alocat şi prin designul gândit tocmai în scopul evidenţierii lucrării expuse. Săptămânal, o altă lucrare îşi găseşte cămin în acest spaţiu, fie că este un tablou, o lucrare de grafică,  de design vestimentar sau o fotografie. Proiectul despre care ne vorbeşte Sorin este coordonat cu atenţie de către colega sa, Nico Adam, care a absolvit Liceul de Artă, şi se bucură de o receptivitate neaşteptată. „Am primit multe telefoane şi mailuri legate de acest proiect. Trei dintre lucrările expuse s-au vândut. Bineînţeles că fondurile obţinute au mers la artişti. Satisfacţia noastră este că cineva se bucură, asta ne ajunge”, ne-a spus Sorin.
 
Nu a fost nevoie să îi punem multe întrebări lui Sorin, căci, vorbind despre ceea ce face, a devenit rapid o sursă inepuizabilă de poveşti. „Încercăm să creăm un spirit al locului, să venim cu noi idei. În fiecare lună veţi găsi aici ceva schimbat. Suntem o echipă, fără colegele mele, Denisa Iliescu si Nico Adam,  nu aş reuşi să fac nimic”, spune el, accentuând iarăşi cât de importanţi sunt oamenii şi cât de importante sunt relaţiile dintre aceştia. 
Deşi ne-a făcut atenţi la micile noutăţi care apar tot timpul, nu a vrut să ne împărtăşească prea multe din planurile de viitor, dar am reuşit să aflăm că la vară Tipsy ne va aştepta la terasă şi că artiştii care expun ar putea avea seri dedicate lor, pentru a se cunoaşte mai bine.  
 
Tipsy este un bar de zi adresat oamenilor de calitate cu buget mediu. E o cafenea într-un stil mai , cu preţuri rezonabile şi cu oameni care te servesc cu o atitudine foarte prietenească. O cafea costă 5 lei, iar un Starter Pack ce constă dintr-o cafea cu un toast sau un suc şi un sandviş costă 7-8 lei. Iar dacă eşti grăbit, îţi poţi lua cafeaua la pachet. Vă recomandăm să încercaţi Tipsy Coffee Cup cu brioşă. Cafeaua este foarte bună, iar brioşa care o însoţeşte este mai pufoasă decât un norişor din rai. Plus că e umplută cu ciocolată moale 😀 
Uneori pot avea loc cântări live sau petreceri, dar sunt evenimente destul de spontane: „Nu mizăm foarte mult pe seri bine organizate înainte, pe lucruri forţate.” Important pentru cei de la Tipsy este ca oamenii să se simtă bine şi ca distracţia să vină ca o urmare naturală a bunei dispoziţii. Şi, deşi ne-a povestit multe despre Tipsy,  Sorin ni l-a descris cel mai bine în câteva cuvinte cu care suntem perfect de acord: „e un loc mic cu suflet mare”.
 
Dacă aveţi şi voi poveşti de împărtăşit despre locuri şi lucruri frumoase din Craiova,  le puteţi trimite pe [email protected].

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS