12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAlimente care vă ajută să slăbiţi mâncând

Alimente care vă ajută să slăbiţi mâncând

V-aţi imaginat că puteţi pierde în greutate fără să vă înfometaţi? Ei bine, se poate slăbi mâncând. Numai că, pentru ca această abordare să fie eficientă, este nevoie să vă schimbaţi stilul de a găti şi să reduceţi aportul caloric zilnic cu ajutorul unor trucuri sau mai bine zis strategii de slăbit. Astfel, construiţi-vă un program alimentar care să includă alimente ce accelerează slăbirea, având încredere că legumele, fructele şi produsele lactate vă vor asigura aportul de vitamine necesar pentru o funcţionare perfectă a sistemului digestiv. Scăpaţi de pofta de „bunătăţi“ consumând gustări ce vă conferă o senzaţie de saţietate pentru mai mult timp. Vă prezentăm o scurtă listă de ingrediente-minune pentru a afla ce alternative aveţi atunci când vine vorba de a introduce în dietă alimente care vă pot ajuta să scăpaţi de kilogramele în plus.

Slăbiţi mâncând mai mult griş şi grâu

Dacă sunteţi hotărât să faceţi schimbări în dietă, descoperiţi efectele magice ale grişului. Fierbeţi puţin griş cu lapte şi daţi un impuls de energie organismului cu ajutorul acestei gustări foarte nutritive. Grişul este bogat în fier şi, în plus, menţine aportul de carbohidraţi la un nivel ideal.
Cerealele cu grâu vă pot fi şi ele aliate în lupta împotriva kilogramelor. Obişnuiţi-vă ca la micul dejun să nu consumaţi mai mult de două ceşti de cereale, pentru a „salva“ calorii preţioase. Grâul este benefic deoarece asigură necesarul de vitamina C şi mult fier.

Lactate – de origine animală sau vegetală

Brânza slabă grecească face şi ea parte din categoria alimentelor care vă ajută să vă refaceţi silueta, întrucât este foarte bogată în calciu, un element esenţial pentru un program eficient de slăbire. Preparaţi şi savuraţi o salată delicioasă cu roşii, busuioc şi brânză pentru a accelera metabolismul şi pentru a consuma depozitele de grăsime existente. Atenţie, însă: cantitatea este importantă, aşa că încercaţi să nu depăşiţi 120 de grame de brânză per porţie.
Efectele brânzei vegetale tofu se vor face simţite imediat, dacă introduceţi acest aliment în dietă. Brânza tofu este foarte bogată în calciu şi va asigura necesarul de proteine pentru funcţionarea ideală a metabolismului, astfel că veţi observa rapid cum cura de slăbire începe să dea roade.

Grepfrutul roz arde caloriile

Numeroase studii au reuşit să demonstreze capacitatea grepfrutului roz de a arde grăsimi. Alegeţi cu încredere acest fruct parfumat dacă doriţi să reduceţi drastic aportul caloric zilnic. Grepfruturile sunt citrice, deci foarte bogate în vitamina C, şi, în plus, au un conţinut ridicat de potasiu şi beta caroten. Un fruct de mărime medie conţine mai puţin de 100 de calorii şi este o variantă foarte bună pentru micul dejun sau pentru o gustare sănătoasă între mese.
• sfatulparintilor.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS