16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinManipulaţi de magazine

Manipulaţi de magazine

Vă duceţi hotărât la cumpărături, ştiţi ce vreţi să cumpăraţi şi aveţi chiar o listă de acasă cu mâncărurile potrivite pentru o alimentaţie sănătoasă. Dar, dacă staţi să vă gândiţi mai bine, o să observaţi că riscul cel mai mare este să luaţi mai multe produse decât vă trebuie şi decât v-aţi propus şi, mai ales, multe dintre ele nu pot fi incluse nicidecum în categoria „alimentaţie sănătoasă“. Managerii magazinelor cunosc psihologia cumpărătorului şi ştiu ce slăbiciuni are. Totul este aranjat astfel încât să staţi în magazin cât mai mult timp posibil, să vă atragă tot felul de oferte, culori şi aranjamente şi să uitaţi planul cu care aţi plecat de acasă. Deşi v-aţi propus să luaţi alimente sănătoase şi proaspete, vă întoarceţi acasă tot cu snacks-uri şi produse mai puţin indicate.
Iată câteva trucuri folosite de magazine şi ce trebuie să faceți pentru a le evita, ca să fiţi sigur că tot ce cumpăraţi este sănătos şi util.

 Cărucioarele mari de cumpărături nu vă ajută la alimentaţia sănătoasă

Supermarketurile sunt dotate cu cărucioare mari, astfel încât să vă dea senzaţia că n-aţi cumpărat suficient de mult. Ca să nu cădeţi în capcană, secretul este să priviţi căruciorul ca pe farfuria dumneavoastră de cină. Îl alegeţi pe cel mai mic, în care să puneţi numai produse sănătoase şi pline de nutrienţi. Puteţi chiar să renunţaţi complet la cărucior, astfel veţi cumpăra sigur numai strictul necesar.

Maioneză „light“ lângă legume nu înseamnă că e sănătoasă

Fiţi atent ce cumpăraţi! Veţi ajunge să consideraţi că toate produsele sunt sănătoase. Cu toţii ştim că maioneza este grea şi grasă. Tocmai de aceea, magazinele apelează la trucul de a aşeza sortimente „light“ chiar lângă sectorul de legume şi fructe. Primul impuls este să o cumpăraţi, uitând convingerea cu care aţi plecat de acasă. Nu vă lăsaţi „momit“ şi nu uitaţi ce reguli de alimentaţie sănătoasă v-aţi impus.

Unele produse de la nivelul ochilor nu intră în categoria alimentelor sănătoase

Uitaţi-vă mereu peste tot, nu doar la nivelul ochilor. Aici sunt aşezate special anumite produse, nu înseamnă că sunt singura dumneavoastră variantă. Căutați mărci bio, organice şi naturale, care nu au puterea financiară de a-şi cumpăra plasarea pe rafturile cele mai vizibile şi uşor accesibile. Dacă nu sunteţi atent şi vă uitaţi peste tot, riscaţi să omiteţi produsele cele mai sănătoase, dar şi preţurile cele mai mici.

Atmosfera din magazin vă face să cumpărați mult şi nu neapărat sănătos

La orele de vârf este muzică alertă, care vă mobilizează să fiţi rapid, să cumpăraţi şi să plecaţi. La orele mai puţin aglomerate, însă, muzica este mai lentă, vă încurajează să vă plimbaţi, să vă uitaţi la toate şi să umpleţi coşul, eventual cu produse mai puţin sănătoase, care „întâmplător“ sunt puse la promoţie şi anunţate prin difuzoare. Nu vă lăsaţi influenţat, fiţi conştient de aceste trucuri şi rămâneţi consecvent nevoilor dumneavoastră reale pentru care aţi plecat la cumpărături şi, de ce nu, şi sumei de bani pe care o aveţi în portofel. Dacă totuşi v-a luat valul, mai aveţi o şansă: înainte de a ajunge la casă cu produsele, mai verificaţi o dată ce aveţi în coșul de cumpărături şi faceţi o ultimă triere. Deseori se întâmplă să punem un anumit produs în coş, iar după zece minute să realizăm că nu ne trebuie. Raţiunea e de bază în asemenea situaţii.
• sfatulparintilor.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS