10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSfaturi pentru prevenirea apariției firelor albe de păr

Sfaturi pentru prevenirea apariției firelor albe de păr

Ştiaţi că o treime din oameni încep să încărunţească înainte de 30 de ani? Acest fapt este cauzat de pierderea melaninei, substanţă care dă culoarea părului. În mod normal, aceasta se reduce odată cu îmbătrânirea. Părul alb este normal, dar, în funcţie de stilul dumneavoastră de viaţă, poate apărea mai devreme decât v-aţi aşteptat. Site-ul sfatulparintilor.ro vă oferă câteva sfaturi care vă vor ajuta să ţineţi părul alb la distanţă.

Relaxarea

Stresul este una dintre cauzele principale ale încărunţirii şi grăbeşte îmbătrânirea. Încercaţi să vă relaxaţi mai des şi să vă rezervaţi timp numai pentru dumneavoastră, chiar şi dacă e vorba doar de o baie călduţă după o zi obositoare. Fiţi optimist şi pozitiv şi învăţaţi să mai spuneţi şi nu din când în când.

Renunţaţi la fumat

A fost dovedit ştiinţific că fumatul cauzează îmbătrânirea prematură. Ar trebui să renunţaţi la acest obicei nociv. Vi se va îmbunătăţi şi circulaţia care ajută la păstrarea părului sănătos şi împiedică apariţia firelor albe.

Hidratarea

Reduceţi consumul de alcool şi cafeină şi beţi mai multă apă. Fiţi echilibrat şi cu consumul de alimente prăjite, condimentate, iuţi sau acide deoarece acestea vă deshidratează. Astfel, nutrienţii nu mai ajung şi la firele de păr şi acestea se pot albi.

Mai mult cupru şi iod

Uneori, firele albe pot apărea din cauza lipsei cuprului din alimentaţie. Luați un supliment de vitamine zilnic, cele mai multe conţin şi cupru. Alimente bogate în cupru sunt: napul verde, fasolea albă, ignamele, spanacul şi carnea în general. Se mai găseşte şi în mure, ananas, rodii, migdale şi seminţe de dovleac. De asemenea, consumaţi mai multe alimente bogate în iod, precum morcovii şi spanacul.

Proteine

O alimentaţie bogată în proteine este esenţială pentru sănătatea noastră în general, şi în special pentru sănătatea pielii şi a părului. Consumaţi carne slabă, cum ar fi cea de pui sau curcan, şi echilibraţi‑vă mesele astfel încât să conţină şi proteine, nu numai carbohidraţi. De exemplu, dacă mâncaţi pâine, consumaţi şi un ou fiert pentru un plus de proteine.

Somnul

Nopţile pierdute nu sunt sănătoase, somnul vă ajută să vă relaxaţi, să reduceţi stresul şi să vă menţineţi tânăr şi sănătos. Aveţi grijă ca din programul dumneavoastră haotic şi aglomerat să nu lipsească opt ore de somn pe noapte.

Vitamina B12

O deficienţă de vitamina B12 poate duce la încărunţirea prematură a părului. Consumaţi alimente bogate în vitamina B12 precum: ouă, brânză, carne de vită, banane, peşte şi miel.

Îmbunătăţirea circulaţiei

Circulaţia şi fluxul sanguin sunt vitale pentru prevenirea apariției firelor de păr alb. Degeaba consumaţi vitamine şi minerale dacă ele nu ajung la scalpul dumneavoastră şi la păr. Faceţi sport şi mişcare în mod regulat pentru a vă pune sângele în mişcare. Puteţi, de asemenea, să vă faceţi masaj la cap 5-10 minute zilnic pentru a îmbunătăţi circulaţia.
• sfatulparintilor.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS