15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Diete inovatoare

Site-ul plurielles.fr vă propune o scurtă prezentare a celor mai noi şi inovatoare tipuri de regimuri alimentare, care promit că vă vor ajuta să scăpaţi de kilogramele în plus acumulate în timpul Sărbătorilor de iarnă.

În căutarea dietei ideale, fiecare încearcă să găsească un plan de alimentaţie adaptat propriei personalităţi şi, mai ales, obiceiurilor sale alimentare. Specialiştii în nutriţie au inventat şi dezvoltat regimuri alimentare variate, numitorul comun fiind rezultatele spectaculoase, care se menţin pe o perioadă îndelungată de timp. Dieta hormonală, cea micronutritivă sau pe bază de aromoterapie sunt doar câteva dintre noile tipuri de alimentaţie, care au propriile caracteristici şi se adaptează perfect nevoilor şi profilului morfologic al fiecărei persoane. Fie că sunt hiper sau hipocalorice, obiectivul declarat al acestor regimuri alimentare noi este acela de a ne ajuta să ne remodelăm silueta cât mai uşor, evitând, pe cât posibil, frustrările, de orice natură ar fi acestea.
Gata cu măsurile extreme, care sunt de multe ori surse de stres şi iritare, căci noile metode de slăbire au început să se bazeze pe „legi“ biologice bine stabilite. De exemplu, regimul hormonal se bazează pe capacitatea organismului de a elimina grăsimile, dieta în funcţie de grupa sanguină propune alimente care să vă confere o stare de bine, în timp ce crononutriţia promovează asimilarea alimentelor la anumite ore din zi, iar micronutriţia asigură aportul de micronutrienţi, în vederea menţinerii sănătăţii. Iată mai multe detalii despre noile regimuri alimentare, care poate vă vor convinge să adoptaţi unul dintre ele.

Regimul hormonal

Bazat pe mai multe studii în domeniul endocrinologiei, regimul alimentar hormonal are la bază principiul potrivit căruia fiecare organism asimilează în mod diferit grăsimile. Ipoteză adevărată, pentru că există persoane care pot înfuleca orice cantitate de friptură sau produse de patiserie fără să se îngraşe un gram. În afară de acest aspect, este bine cunoscut faptul că problemele hormonale antrenează deseori dezechilibre în ceea ce priveşte greutatea. Tocmai din aceste motive, regimul alimentar hormonal propune mai multe „profiluri de pacient“, corespunzând fiecărui tip de morfologie. Cum funcţionează? După stabilirea profilului morfologic, pacientului îi este propus un program de nutriţie menit să restabilească echilibrul hormonal. Cu alte cuvinte, acest tip de dietă „atacă“ sursa creşterii în greutate şi promovează regândirea strategiei alimentare.
Atuul: Este un regim care dovedeşte că alimentaţia poate reechilibra organismul şi care ne învaţă cum să gătim în aşa fel încât să păstrăm calitatea nutritivă a alimentelor.

Regim pe bază de aromoterapie

Folosirea uleiurilor esenţiale nu reprezintă în sine o metodă de a slăbi, ci aceste uleiuri completează în mod eficient un stil de viaţă compus din alimentaţie echilibrată şi un program riguros de exerciţii fizice – elementele esenţiale pentru slăbit. Unele dintre aceste substanţe au capacitatea de a dizolva grăsimile, altele stimulează circulaţia limfatică şi sanguină, altele elimină toxinele şi reglează pofta de mâncare. Potrivit specialiştilor în domeniul dietei pe bază de aromoterapie, pentru a obţine aceste efecte, este suficientă utilizarea strategică a uleiurilor – fie prin aplicare cutanată, fie sub formă de soluţie. De exemplu, este recomandat ca înainte de cină pacientul să mănânce o felie de pâine pe care au fost picuraţi doi stropi de ulei esenţial de morcov, acest „tratament“ având efect purgativ şi hepatoprotector, pentru îmbunătăţirea digestiei şi reducerea asimilării de grăsimi.

Dietă crononutritivă

Crononutriţia funcţionează pe baza principiului de a respecta ritmul natural al organismului şi de a consuma alimente potrivite la momente potrivite ale zilei. În decurs de 24 de ore, corpul secretă enzime şi hormoni care contribuie la asimilarea alimentelor. Cantitatea acestor substanţe variază de la om la om, în funcţie de ore. Prin urmare, consumarea unui aliment potrivit în cel mai bun moment va reduce stocarea grăsimilor. Conform acestei diete, este indicat să consumăm alimente grase dimineaţa, proteinele şi alimentele care conţin amidon sunt „dedicate“ prânzului, gustările trebuie să fie pe bază de fructe şi ciocolată neagră, iar legumele şi carnea de peşte sunt rezervate cinei. În concluzie, crononutriţia precizează ce este bine să mâncăm la fiecare oră şi masă a zilei.
Atuul: Evită frustrarea provocată de interdicţia de a mânca anumite alimente şi respectă funcţionarea ceasului biologic.

 Regimul micronutritiv

Micronutriţia are grijă ca organismului să nu îi lipsească nici o substanţă care îi este necesară, în special micronutrienţii. Dacă în timpul curei aveţi poftă să ronţăiţi ceva sau să mâncaţi ceva dulce, regimul de micronutriţie vă va fi de ajutor, promit specialiştii în acest domeniu. În urma analizei obiceiurilor şi poftelor alimentare, ei stabilesc micronutrienţii care vă trebuie şi îi includ în dieta dumneavoastră zilnică. În câteva cuvinte, acest tip de dietă reglează în mod inteligent funcţionarea organismului. De exemplu, dacă duceţi o viaţă sedentară şi mâncaţi prea multe dulciuri, dieta micronutritivă vă va îndemna să consumaţi mai multe vitamine, oligoelemente şi minerale.
Atuul: Vă ajută să treceţi peste şocul emoţional generat de privarea de alimente, căutând sursa nevoilor dumneavoastră energetice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS