10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMuzică şi... alcool

Muzică şi… alcool

Atunci când muzica este la volum maxim, alcoolul pare mai „dulce“ ca niciodată, iar consumatorii par să nu se mai uite la cantitate, informează corriere.it. Cel puţin aceasta este concluzia unui studiu realizat de doctorul Lorenzo Stafford de la Universitatea din Portsmouth pe un eşantion de 80 de participanţi, dintre care 69 erau femei şi 11 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani. Participanţilor li s-a cerut să catalogheze o serie de băuturi în funcţie de tăria alcoolică şi gust, în acest timp ei fiind distraşi de diferiţi factori. Astfel, s-a constatat că, atunci când ascultă muzică tare, ca în club, participanţii beau mai mult şi cataloghează băuturile ca fiind mai dulci ca în oricare altă situaţie. În ciuda faptului că eşantionul a fost destul de restrâns, studiul demonstrează faptul că există o relaţie între perceperea gustului şi muzica ascultată la volum ridicat. „Cercetările în domeniul percepţiei multisenzoriale sunt în plină dezvoltare. Deşi era de aşteptat ca oamenii să bea mai mult alcool în cluburi, este important să înţelegem modul în care mediul ne influenţează consumul“, a declarat coordonatorul studiului, Lorenzo Stafford.
În acelaşi timp însă, atenţie mare la cantitatea de alcool consumată. Un alt studiu, realizat de data aceasta în Marea Britanie, a demonstrat faptul că alcoolul dăunează mai mult sănătăţii decât cocaina, canabisul sau ecstasy. În plus, acesta este şi „drogul“ cel mai nociv din punct de vedere al impactului asupra societăţii. Potrivit studiului coordonat de David Nutt, fostul consilier al guvernului laburist din Marea Britanie pentru lupta cu drogurile, daunele produse de alcool le depăşesc pe cele provocate de consumul de crack şi de heroină. În clasificarea pe o scară a periculozităţii de la 1 la 100, alcoolul se găseşte la cota 72, heroina la 55, iar crack-ul la 54. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS