10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn film... de Crăciun

Un film… de Crăciun

Crăciunul este momentul ideal pentru ca familia să se reunească şi, de ce nu, să vizioneze împreună un film, poate chiar una dintre peliculele clasice pentru acest sezon. Site-ul it.cinema.yahoo.com oferă cinefililor o listă de filme numai bune de văzut alături de cei dragi. Dintre toate, se distinge de departe legendarul „It’s a Wonderful Life“, din 1946, regizat de Frank Capra. Pelicula prezintă povestea unui manager de bancă falimentar, jucat de James Stewart, care plănuieşte să se sinucidă în ajunul Crăciunului, dar îşi schimbă hotărârea graţie intervenţiei unui înger păzitor, care îl ajută să realizeze că el poate aduce schimbarea în lume.
Un alt film recomandat de site-ul italian este comedia romantică „Serendipity“, a lui Peter Chelsom, cu John Cusack şi Kate Beckinsale în rolurile principale. Într-o aglomerată zi de cumpărături de Crăciun, Jonathan Trager o întâlneşte pe Sara Thomas. Doi străini în New York, drumurile lor se întretaie odată cu goana nebună după cadouri de Crăciun, iar ei cad victime unei puternice atracţii reciproce. Sara decide să lase destinul să decidă dacă se vor revedea. Astfel, ea îşi scrie numele şi numărul de telefon pe o carte, pe care o dă unui anticar, iar el îşi scrie numele şi numărul de telefon pe o bancnotă pe care o schimbă la un magazin. Se vor regăsi? Cu siguranţă, iar rezultatul este o comedie romantică tocmai bună de vizionat în această perioadă.

Pelicule de vacanţă

Lista continuă cu pelicula „The Hollywood“, care are o echipă de distribuţie de excepţie. Cameron Diaz, Jude Law, Kate Winslet şi Jack Black se reunesc într-un film romantic. Personajele centrale, Amanda şi Iris, sunt înşelate de bărbaţii pe care îi iubesc. Sărbătorile de Crăciun se apropie şi nici una dintre ele nu vrea să le petreacă singură şi deprimată, aşa că ajung prin intermediul internetului la o soluţie: să facă schimb de locuinţe, pentru a petrece sărbătorile departe de toată lumea. Deşi scopul iniţial al vacanţei este să stea departe de bărbaţi, cele două vor reuşi să îşi găsească sufletul-pereche.
Un alt film clasic de Crăciun este pelicula „Sunetul muzicii“, regizată de Robert Wise. Bazat pe memoriile Mariei Trapp, care au inspirat şi musicalul omonim, filmul prezintă povestea unei tinere austriece care în anii ‘30 părăseşte mânăstirea unde a fost educată şi este angajată în funcţia de guvernantă a celor şapte copii ai căpitanului Georg Von Trapp care, fiind văduv, nu poate face faţă singur educaţiei copiilor săi. Iniţial întâmpinată cu ostilitate, Maria reuşeşte până la urmă să îi cucerească pe membrii familiei.
Bineînţeles, de pe listă nu putea lipsi „A Christmas Carol“, o poveste de Charles Dickens despre un bătrân avar care trebuie să întâlnească fantomele Crăciunului trecut, a celui prezent şi a celui din viitorul apropiat, pentru a-l ajuta să reînvie bunătatea din inima lui rece.

Anti-Sărbători

Şi dacă spiritul Crăciuniului nu a reușit să vă molipsească, aveţi la dispoziţie şi o multitudine de filme anticonvenţionale. O astfel de peliculă este, fără îndoială, „Bad Santa“, ce prezintă povestea a doi bărbaţi, Willie şi Marcus, care pleacă o dată pe an, în apropierea Crăciunului, să jefuiască mall-uri. Cei doi, costumaţi în Moș Crăciun şi elful său, obişnuiesc să jefuiască magazine, însă planul lor este dat peste cap de un copil de opt ani care îi învaţă despre adevăratul spirit al Crăciunului.
Un film similar este şi „Gremlins“, în care protagoniştii sunt nişte creaturi mici şi păroase capabile să transforme Crăciunul într-un coşmar. Din listă nu putea lipsi celebrul „Cum a furat Grinch Crăciunul“, ecranizarea cărţii cu acelaşi titlu a lui Theodor Seuss Geisel.
Grinch e un fel de sperietoare de copii, un spiriduş cu pielea verde, cu un zâmbet ca o strâmbătură, până la urechi. Ursuz şi neîncrezător în oameni, el trăieşte izolat, de mai bine de 53 de ani, într-o peşteră din Muntele Crumpit, alături de câinele sau, Max. Grinch ajunge să deteste din tot sufletul Sărbătoarea Crăciunului şi, mai ales, pe Moş Crăciun al locuitorilor din orăşelul Whoville, situat la poalele muntelui în care el stă retras. Aşa că decide să se deghizeze în Moş Crăciun și merge din casă în casă, cu un sac gol, în care să pună cadourile furate de la copii, astfel încât aceştia să creadă că Moş Crăciun este rău şi răzbunător şi, în felul acesta, să strice sărbătoarea tuturor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS