17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSex, minciuni şi istorie

Sex, minciuni şi istorie

Când vine vorba despre sex, există numeroase legende care de care mai haioase şi mai interesante, indiferent că este vorba de epoca victoriană sau de puritanism

În cazul în care credeaţi că ştiţi totul despre sex şi vă amuzaţi copios pe seama ignoranţei strămoşilor noştri în materie de intimitate, considerându-vă norocos că v-aţi născut într-o epocă în care totul e permis, poate ar fi mai bine să vă temperaţi entuziasmul. Site-ul italian www.giornalettismo.com a înlăturat câteva dintre cele mai răspândite prejudecăţi legate de acele timpuri străvechi. De exemplu, se spune că în epoca victoriană oamenii îşi reprimau pornirile şi erau asexuaţi. Când vorbim de această epocă, ne vin în minte nenumărate stereotipuri legate de reprezentantele sexului frumos, care nu puteau să îşi arate gleznele fără a fi considerate femei uşoare. Iar dacă se hotărau totuşi să facă sex, efortul şi timpul necesar pentru a îndepărta nenumăratele straturi de haine în care se înfăşurau făceau ca şi cea mai aprigă dorinţă să se stingă. De asemenea, se spune că regina Victoria i-ar fi spus fiicei sale, pentru a o ajuta să treacă mai uşor peste noaptea nunţii, „întinde-te pe spate şi gândeşte-te la Anglia“ („Lie back and think of England“). Realitatea este însă oarecum diferită. Este adevărat că în epoca victoriană, atunci când erau în public, oamenii erau destul de controlaţi, însă în intimitate se lăsau duşi de val. Şi nu doar experimentând diferite poziţii sexuale, ci având obiceiuri care astăzi sunt condamnate: violuri, pedofilie, orgii şi practici sado-masochiste.

Puritani… sau nu

Ca să nu mai vorbim de puritani. Orice student american care se respectă ştie totul despre istoria Zilei Recunoştinţei. Astfel, ei au învăţat că „părinţii fondatori“ erau adepţi ai puritanismului, o mişcare din secolele XVI şi XVII, care a avut drept scop purificarea Bisericii Angliei şi care a dus la declanşarea Războiului Civil în Anglia şi la înfiinţarea coloniilor în America de Nord. După cum se ştie, puritanismul se caracterizează prin tendinţa de a desconsidera trupul şi de a-l folosi doar ca un instrument, de a pune sentimentul în opoziţie cu raţiunea. Cu toate acestea, deşi sexul în afara căsătoriei era considerat o crimă în societatea puritană, această infracţiune era des întâlnită. Mai mult chiar, era la modă căsătoria „cu puşca“. Altfel spus, o treime dintre femei erau însărcinate în momentul căsătoriei, iar pentru a spăla onoarea familiei erau acceptate doar două metode: nunta sau un glonţ în cap. De altfel, în cartea sa „O naţiune sub imperiul sexului“, Larry Flynt, fondatorul revistei Hustler, vorbeşte despre aventurile sexuale ale celor mai importante personaje din istoria americană. „De 35 de ani îi dau în vileag pe politicienii corupţi şi am vrut să aflu dacă părinţii fondatori ai naţiunii au avut și ei asemenea păcate“, spune el. Flynt povestește în carte cum Benjamin Franklin a sedus franţuzoaice bogate ca să ajute revoluţia americană, că lui Abraham Lincoln îi plăcea să-şi împartă patul cu bărbaţi, sau despre relaţia lui Thomas Jefferson, unul dintre părinţii fondatori ai Statelor Unite, cu o sclavă de 14 ani.

False legende

De asemenea, se spune că în noaptea nunții, în Evul Mediu, bogătașii aveau dreptul să violeze femeile care locuiau pe moşiile lor. Cel mai probabil, această legendă se datorează mai mult peliculei „Braveheart“ decât unor dovezi concrete din trecut. În film, Mel Gibson se opune stăpânului său, care vrea să se folosească de dreptul de a face sex cu mireasa. De altfel, această temă este des întâlnită în cinematografie, indiferent că este vorba de pelicula „Nunta lui Figaro“, cu Charlton Heston, sau de serialul „Merlin“. În realitate, în acea perioadă, deşi violurile erau frecvente, nu exista nici o lege care să garanteze dreptul unui bărbat de a profita de orice femeie, indiferent că aceasta lucra sau nu pe moşia sa.
De asemenea, nu trebuie să ne facem false speranţe şi să credem că ştiinţa orgasmului feminin şi contracepţia sunt invenții recente. În realitate, în trecut, orgasmul era chiar mai „omagiat“ decât în timpurile moderne. De exemplu, lumea medievală nu era nici pe departe atât de puritană precum arăta la suprafaţă. Documentele medievale sugerează o lume a intimităţii şi a senzualităţii, cu un interes deosebit pentru dragoste, sex şi reproducere. Îndrăgostiţii care vroiau sex, dar nu şi un copil, puteau apela la experţi în metodele contraceptive. De asemenea, contracepţia era şi ea o preocupare a cuplurilor. Bineînţeles, cea mai uşoară metodă pentru a evita sarcina era reducerea dorinţei sexuale. Ghidul „Secretele femeilor“ vine cu câteva sfaturi: „Dacă o femeie va mânca salvie care a fost fiartă timp de trei zile, ea nu va putea rămâne însărcinată timp de un an întreg“. Sau şi mai drastic: „Dacă o femeie va înghiţi o albină, nu va mai concepe niciodată!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII