11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCele mai piratate filme din istorie

Cele mai piratate filme din istorie

Filmele cu cel mai mare succes de casă sunt şi unele dintre cele mai piratate, potrivit unui top realizat de TorrentFreak.com, relatează it.cinema.yahoo.com

Administratorii site-ului TorrentFreak.com au adunat filmele cu cele mai multe descărcări de pe internet şi au stabilit un top al celor mai piratate filme din toate timpurile. De menţionat totuşi că, pentru acest clasament, au fost luate în calcul descărcările efectuate prin intermediul clienților de BitTorrent din 2006 până în prezent.
Astfel, liderul clasamentului este filmul „Avatar“, regizat de James Cameron, pelicula fiind descărcată ilegal de 21 de milioane de ori, de la apariţia în 2009 şi până în prezent. Deşi regizorul James Cameron a declarat în repetate rânduri că 3D-ul este cea mai bună speranţă a industriei cinematografice pentru a combate pirateria, se pare că s-a înşelat. Nici faptul că pelicula a fost special creată pentru a putea fi văzută în 3D nu i-a oprit pe fani să descarce ilegal de pe net filmul cu cele mai mari încasări din istorie, 2.782.275.172 de dolari. Locul doi în clasament este ocupat de „Cavalerul Negru“, din 2008, un film care a avut încasări de 1.001.921.825 de dolari şi care a fost descărcat ilegal de peste 19 milioane de ori. Urmare a filmului de acţiune „Batman Begins“, „Cavalerul negru“ i-a reunit pe regizorul Christopher Nolan şi pe starul Christian Bale, care reia în această nouă peliculă rolul lui Bruce Wayne/Batman. Un alt protagonist al peliculei, Heath Ledger, a fost găsit mort în apartamentul său, la puţin timp după terminarea filmărilor. În scurtă vreme, pe internet a apărut prima imagine a filmului, cu Heath Ledger în rolul lui Joker. Poza a făcut înconjurul lumii şi, în scurt timp, „Cavalerul Negru“ a devenit cel mai aşteptat film al anului 2008. Producţia a reuşit să  impresioneze atât publicul larg, cât şi criticii. A devenit filmul cu cele mai mari încasări ale anului 2008, în timp ce regretatul Heath Ledger a primit post-mortem un Oscar pentru prestaţia sa, al doilea din istorie. 

Succes… ilegal

Locul al treilea în clasamentul peliculelor piratate este ocupat de filmul „Transformers – Războiul lor în lumea noastră“, care de la lansare a avut încasări de 709.709.780 de dolari, fiind descărcat ilegal de 19 milioane de ori. Regizorul Michael Bay („Armageddon“) a adus pe marele ecran seria animată „Transformers“, având la dispoziţie un buget uriaş şi o echipă de actori pe măsură, Shia LaBeouf şi superba Megan Fox fiind cap de afiş.
Pe locul patru al celor mai piratate filme din istorie este „Începutul“, cu Leonardo di Caprio, care a fost descărcat ilegal de 18 milioane de ori şi care a avut încasări de 825.408.570 de dolari. Aclamatul regizor Christopher Nolan conduce o distribuţie internațională de excepţie în acest SF plin de acţiune care ne poartă într-o călătorie pe tot globul pământesc, pe aripile viselor. Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) este cel mai bun specialist în extracţii: el fură secrete extrem de valoroase din subconştientul oamenilor în timp ce aceştia visează, iar mintea lor se află în starea cea mai vulnerabilă.
„Marea mahmureală“, comedia cu Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis în rol principal, care a avut încasări de 467.483.912 dolari, se clasează pe locul cinci al topului, cu 17 milioane de descărcări. De altfel, datorită succesului primei pelicule, producătorii au decis că filmul va avea trei părţi. Cea de-a doua parte, „Marea mahmureală II“, a adus însă mai mult dezamăgire celor care sperau că o mahmureală în Thailanda va fi chiar savuroasă. Cu toate acestea, producătorii nu s-au descurajat, iar anul viitor vor începe filmările la cea de-a treia peliculă din serie. 

Restul clasamentului

Locul şase în clasament este ocupat de filmul „Star Trek“, care a avut încasări mondiale de 385.680.446 de dolari şi care a fost descărcată ilegal de nu mai puţin de 16 milioane de ori. Ea este urmată de comedia „Kick-Ass“, descărcată ilegal de 15 milioane de ori. Această peliculă s-a bucurat însă de succes şi în cinematografe, ea obţinând încasări de 96.188.903 dolari. Trioul Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson din pelicula „The Departed“ s-au bucurat de succes în sălile de cinema, având profituri de 289.847.354 de dolari. În acelaşi timp însă, a fost şi pe placul cinefililor „ilegali“, care au descărcat pelicula de 14 milioane de ori. De acelaşi număr de descărcări ilegale au avut parte şi următoarele filme din clasament: „The Incredible Hulk“, care a avut încasări de 263.427.551 de dolari şi „Piraţii din Caraibe: La capătul lumii“, care, la nivel mondial, a avut încasări de 963.420.425 de dolari. Aceste pelicule au completat top ten-ul, situându-se pe locurile nouă, respectiv zece în clasament.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII