27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPastila împotriva mahmurelii

Pastila împotriva mahmurelii

Oamenii de ştiinţă americani au anunţat de curând crearea cu succes a primului medicament menit să vindece… mahmureala. Vestea şi mai bună este că pastila minune, botezată „Blowfish“, a fost deja verificată de Agenţia Americană de Reglementare a Medicamentelor (FDA), care a şi aprobat comercializarea medicamentului. „Foarte mulţi oameni consideră că mahmureala este un motiv de ruşine sau de jenă, dar, în definitiv, este un element care face parte în mod natural din viaţa noastră de zi cu zi“, a explicat Brenna Haysom, creatoarea pastilei antimahmureală.
Blowfish este, de fapt, un „cocteil“ de medicamente, care combină 1.000 de miligrame de aspirină, 120 de miligrame de cafeină şi un pansament gastric sub forma a două tablete efervescente. Pastilele se administrează după o noapte de petrecere stropită din plin cu alcool şi, potrivit inventatoarei, elimină complet simptomele mahmurelii în cel mult o jumătate de oră. „Tabletele efervescente sunt mai eficiente decât consumul separat de cafea, aspirină şi un medicament cu rol de pansament gastric pentru că substanţele benefice sunt asimilate mai rapid. Eu spun că Blowfish este un medicament perfect pentru orice persoană care într-o seară exagerează cu alcoolul, iar efectul de vindecare a mahmurelii este garantat şi confirmat ştiinţific. În plus, nu există efecte secundare“, a explicat Brenna Haysom.

Povestea pastilei

Inventatoarea pastilei antimahmureală a făcut primele cercetări în acest sens pe vremea când era studentă, dar a uitat de idee câţiva ani buni, timp în care a lucrat pentru o companie privată din Manhattan. Stilul său de viaţă, ale cărui elemente principale erau munca intensă şi petrecerile, au făcut-o ca, vrând-nevrând, să revină la încercarea de a crea o pastilă minune.
„Pot spune că existenţa acestui produs se datorează experienţei personale“, a glumit Brenna Haysom, care a continuat povestind momentul care a convins-o să reia cercetările. „Participasem la o cină de afaceri care s-a lăsat cu mult alcool. În dimineaţa următoare, când trebuia să particip la o şedinţă foarte importantă, m-am trezit, evident, mai obosită ca niciodată şi cu o durere groaznică de cap şi de stomac. Atunci m-am hotărât să iau măsuri, căci trebuia să existe ceva care să mă facă bine“, a povestit Brenna Haysom.
Pastilele antimahmureală se vând cu 2,99 dolari, însă deocamdată medicamentul nu este disponibil decât în New York. Dacă însă se vor dovedi atât de eficiente precum promite inventatoarea lor, cu siguranţă vor fi comercializate în întreaga lume şi vor aduce profituri uriaşe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII