17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicătura de cunoaştere

Picătura de cunoaştere

88 de transfuzii

O femeie din Marea Britanie este supravieţuitoarea unui incident medical foarte rar, fapt datorită căruia îşi poate considera viaţa un adevărat miracol. Fiona Christie din Edinburgh, acum în vârstă de 34 de ani, a născut în noiembrie 2009 o fetiţă, pe Rosa, a cărei venire pe lume a reprezentat cea mai periculoasă aventură pentru mămică. Femeia a ajuns la spital în travaliu, dar în timpul operaţiei de cezariană la care a fost supusă a pierdut 15 litri de sânge – ceea ce reprezintă aproximativ de trei ori cantitatea de sânge care curge prin venele unui om. Fiona, care acum îşi dă seama că supravieţuirea ei reprezintă un miracol, a avut nevoie de 88 de transfuzii de sânge în timpul operaţiei, medicii reuşind să oprească hemoragia abia după şapte ore de intervenţie. În acel moment, familia proaspetei mămici a fost avertizată să se aştepte la ce este mai rău, pentru că medicii nu au reuşit să afle care a fost cauza exactă a hemoragiei masive.  
În prezent, Fiona Christie şi fiica ei participă la acţiuni şi proiecte menite să promoveze donarea de sânge şi să încurajeze oamenii din întreaga lume să contribuie astfel la salvarea unei vieţi. „Este o minune faptul că am supravieţuit. Medicii mi-au spus că au existat foarte puţine cazuri de hemoragii de asemenea proporţii în urma cărora pacienţii au trăit. Am primit sânge de la 88 de donatori, donaţiile fiind nu doar de sânge, ci şi de eritrocite, trombocite şi plasmă. Dacă nu existau aceşti oameni, eu nu aş fi aici şi lor le datorez viaţa mea şi faptul că fetiţa mea are mamă“ – aşa îşi povesteşte Fiona Christie aventura vieţii, sperând că va reuşi să sensibilizeze comunitatea.  
Cazul femeii care a fost salvată de 88 de transfuzii confirmă, dacă mai era nevoie, cât de importanţi sunt donatorii de sânge pentru medicină şi pentru viaţa pacienţilor, indiferent de boala de care suferă sau motivele pentru care au ajuns într-un spital.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU