5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMituri despre acnee

Mituri despre acnee

Acneea este o problemă dermatologică ce afectează persoane de toate vârstele şi sexele – adolescenţi sau adulţi, bărbaţi sau femei. Există o mulţime de tratamente pentru acnee, dar şi o listă destul de generoasă de mituri. Se spune că, odată ce s-a instalat, acneea trebuie lăsată să se „desfăşoare“, însă această vorbă din popor nu este nici pe departe adevărată. Deşi, dacă acneea este normală, fără complicaţii, ea nu poate fi descrisă ca o boală, ci ca o condiţie a pielii, acest lucru nu înseamnă că problema nu trebuie rezolvată. Indiferent de gradul său de severitate, acneea poate fi tratată în mod eficient, însă este nevoie de consultarea unui medic dermatolog.
Alt mit care circulă este acela că punctele negre sunt, de fapt, semne ale unei îngrijiri necorespunzătoare. În realitate, punctele negre care apar reprezintă primul stadiu al acneei şi apar atunci când pielea secretă sebum în exces. Cu alte cuvinte, este un semnal de alarmă că pielea are nevoie de îngrijire adecvată. Dacă vă confruntaţi cu această problemă, nu trebuie decât să folosiţi produse exfoliante delicate pentru a echilibra producţia de sebum şi ca să vă hidrataţi tenul foarte bine.

Cauze ale acneei

Există persoane care cred că acneea este cauzată de o igienă precară, însă şi de data aceasta este vorba de un simplu mit. Dacă într-o seară uitaţi să vă demachiaţi, acest lucru nu înseamnă că a doua zi se vor forma coşuri. Uleiul natural al pielii, împreună cu particulele de praf prezente în mediul înconjurător pot provoca acnee, însă fenomenul este cauzat de un dezechilibru hormonal, nu de igienă.
Alt mit este acela că acneea este cauzată de o alimentaţie necorespunzătoare. Este adevărat că multe alimente (de obicei, cele care conţin vitamine şi antioxidanţi) pot îmbunătăţi aspectul pielii, însă efectele benefice ale alimentaţiei asupra tenului depind de la organism la organism.
În fine, dar nu în cele din urmă, multe persoane care se confruntă cu problema acneei dau vina pe produsele cosmetice pe care le folosesc pentru această situaţie. Este o ipoteză doar pe jumătate adevărată. Produsele folosite la machiaj pot cauza acnee, însă numai dacă sunt expirate sau dacă persoana care le utilizează are alergie la unul dintre ingredientele lor. Însă specialiştii afirmă cu convingere că un produs de machiaj de calitate, mai ales cele organice, care devin din ce în ce mai populare, nu va cauza niciodată acnee.
Oana Olaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS