10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMic dejun împotriva celulitei

Mic dejun împotriva celulitei

Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, aceasta devenind cu adevărat esenţială în cazul în care v-aţi hotărât să adoptaţi o dietă. Micul dejun trebuie să fie echilibrat, astfel încât să vă ofere întreaga cantitate de substanţe nutritive de care organismul are nevoie pentru energia zilnică. De aceea, potrivit nutriţioniştilor, un mic dejun „corespunzător“ trebuie să fie bogat în carbohidraţi (surse preţioase de energie), în proteine de calitate, dar şi în grăsimi sănătoase.
În clasamentul alimentelor recomandate de nutriţionişti în prima parte a zilei există câteva care oferă organismului substanţe nutritive de calitate, care pot stimula eliminarea grăsimilor în exces, a toxinelor şi a lichidelor ce nu pot fi eliminate din corp – toate acestea fiind recunoscute drept factori care promovează formarea şi agravarea celulitei.

Cele mai bune alimente

Iaurtul este unul dintre produsele care întruneşte toate aprobările nutriţioniştilor pentru consumul zilnic. Studiile au demonstrat că persoanele care consumă trei porţii de iaurt bogat în calciu au mai puţine depuneri inestetice de grăsime decât cele care ocolesc acest aliment.
Fructele de pădure reprezintă altă categorie de alimente care luptă împotriva celulitei. Efectele lor benefice se datorează conţinutului de vitamina C, care stimulează producerea de fibre elastice de colagen în piele. Prin consumul de fructe, pielea devine mai fermă, iar celulita, mai puţin vizibilă. În plus, fructele de pădure conţin şi mulţi antioxidanţi care luptă împotriva acumulării de toxine în ţesuturi, care pot agrava celulita.
Bananele sunt şi ele un aliat preţios în lupta împotriva celulitei. Aceste fructe conţin potasiu, element care combate retenţia de lichide, dar şi fibre, substanţe care fixează toxinele şi le elimină din organism. Papaya, un fruct tropical cu multiple proprietăţi, poate fi inclus într-un regim alimentar anticelulitic datorită betacarotenului, element care stimulează refacerea ţesuturilor. Toate aceste alimente pot fi consumate la micul dejun ca atare, într-un amestec extrem de sănătos, dar şi separat, în combinaţie cu cereale integrale.
Oana Olaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS