10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Păr şi culoare

Într-un sezon în care toate nuanţele pălesc, iar zilele par să se coloreze în gri, simţim nevoia de a ne refugia în culori.
Atenţie însă să nu exageraţi şi, mai ales, să nu vă lăsaţi ghidate de tendinţele momentului.

Odată cu venirea iernii, totul în jurul nostru pare să se vopsească în nuanţe de cenuşiu, astfel că nevoia de a ne refugia în culori este mai puternică şi mai intensă ca niciodată. Important este însă să nu exagerăm şi, înainte de toate, să nu ne lăsăm ghidate de tendinţele momentului. Acest lucru este valabil şi în ceea ce priveşte culoarea părului. Astfel, nu este suficient să vedem că Lady Gaga şi-a vopsit părul în nuanţe de albastru, spre exemplu, pentru a ne repezi în primul salon de coafură şi să îi cerem stilistului acelaşi lucru.
Potrivit it.lifestyle.yahoo.com, alegerea culorii ar trebui să fie bazată pe o combinaţie de factori precum culoarea naturală a părului, culoarea ochilor şi nuanţa pielii. Fiecare femeie are propriul tipocrom, altfel spus, pentru fiecare dintre noi există culori greşite care, de exemplu, ne scot în evidenţă cearcănele, dar şi culori potrivite, care ne luminează chipul. Cele mai multe femei sunt avantajate de nuanţele de vopsea apropiate de culoarea lor naturală, cu o nuanţă sau două mai închise sau mai deschise decât părul lor. Astfel de nuanţe vor scoate în evidenţă trăsăturile naturale ale feţei.

O culoare pentru fiecare

În cazul în care aveţi un ten deschis la culoare şi ochi albaştri, verzi sau chiar gri, atunci nuanţele de păr recomandate de stilişti trebuie să aibă o tentă de bej sau cenuşiu. De asemenea, puteţi încerca tonuri de blond cenuşiu până la blond foarte deschis, iar în cazul doamnelor care îşi doresc o culoare mai intensă, o soluţie este o vopsea în nuanţă de şaten închis sau roşu cu tonuri calde, care va crea un contrast frumos cu tenul. În cazul în care pielea dumneavoastră are o tentă de roz, atunci sunt recomandate nuanţele calde de şaten sau arămiu, care se potrivesc cu cele ale pielii.
Dacă tenul dumneavoastră este auriu sau măsliniu, iar ochii sunt închişi la culoare, de exemplu verde închis, căprui, negri, nuanţele de vopsea potrivite sunt cele cu tonuri aurii sau roşcate. Cromatica recomandată pentru părul dumneavoastră este brun, şaten sau castaniu cu un ton de caramel sau bronz, în timp ce nuanţele de blond sau roşcat deschis ar trebui pe cât posibil evitate.
Dacă trăsăturile dumneavoastră se încadrează însă în ambele categorii, aveţi norocul să puteţi alege orice nuanţă. Pentru a fi sigure că nu veţi da greş, apelaţi totuşi la sfaturile unui specialist.

Caractere și caractere

Culoarea părului nu trebuie aleasă întâmplător, având în vedere că, de-a lungul timpului, studii ştiinţifice au demonstrat că, indirect, podoaba capilară poate transmite câteva referințe despre cine suntem. Ca să nu mai vorbim de vechile prejudecăţi legate de culoarea părului, deseori întâmplându-se ca părul blond să fie asociat cu feminitatea, iar cel negru cu inteligenţa. Acum însă, specialiştii au reuşit să stabilească principalele trăsături de caracter în funcţie de culoarea părului. Astfel, femeile cu părul roşcat sunt percepute ca fiind seducătoare şi explozive, iritabile, pline de viaţă şi pasionale. În acelaşi timp însă, specialiştii de la Harvard spun că roşcatele sunt persoane sensibile, puternice, sincere şi care întâmpină dificultăţi în a se obişnui cu noul.
În ceea ce le priveşte pe şatene, acestea sunt considerate a fi persoane responsabile, care se concentrează pe muncă, liniştite, cu picioarele pe pământ. De altfel, un studiu francez a arătat că, în rândul persoanelor care au câştigat premiile Nobel, majoritatea erau şatene.

Blonde şi brunete

Blondele sunt, de departe, cele mai „studiate“ reprezentante ale sexului frumos. De cele mai multe ori, ele sunt percepute ca fiind bombe sexy, dar şi femei întreţinute şi arogante. Un studiu recent a demonstrat că blondele divorţează de cele mai multe ori, fiind mereu asaltate cu propuneri. Din câte se pare, „de vină“ pentru succesul lor este culoarea părului, care reflectă tinereţe şi feminitate, dar, de asemenea, poate da senzaţia unei femeie ascultătoare şi naive. Dincolo de toate aceste prejudecăţi, blondele sunt, din câte se pare, înzestrate cu o memorie bună, au o conştiinţă puternică, au un vocabular bogat, un simţ al umorului dezvoltat şi se pricep destul de bine la matematică.
În timp ce blondele sunt subapreciate, nu la fel se întâmplă şi în cazul brunetelor, deosebit de respectate de reprezentanţii sexului masculin. Acestea se simt confortabil cu un ritm mai lent, sunt serioase, uneori melancolice, dar şi egocentrice. Sunt pasionate de istorie, de religie, de poezie sau pictură şi se pricep la finanţe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS