3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFrumuseţe şi succes

Frumuseţe şi succes

Specialiştii de la Universitatea Miami Health Economics Research Group au verificat în ce măsură frumuseţea fizică influenţează obţinerea succesului, pe orice plan. Potrivit corriere.it, este prima dată când rolul jucat de trăsăturile noncognitive în obţinerea unor rezultate pozitive, precum calificative şcolare bune, este demonstrat ştiinţific.
Economiștii au examinat cu atenţie rolul pe care frumuseţea fizică îl joacă atât în timpul anilor de şcoală, cât şi mai apoi în obţinerea unui loc de muncă sau în întemeierea unei familii. Cercetările efectuate anterior au vizat în exclusivitate vârsta adultă. În realitate, succesul, influenţat şi de un aspect fizic plăcut, porneşte încă de la vârsta copilăriei şi influenţează viaţa viitorului adult. Astfel, s-a constatat că, în timpul liceului, adolescenţii cu trăsături plăcute obţin mai uşor rezultate bune, iar calificativele influenţează şi facilitează obţinerea unui loc la facultate. Mai apoi, angajatorii se arată mai sensibili în faţa „arătoşilor, fiind motivaţi, bineînţeles, şi de rezultatele şcolare sau de cursurile urmate. Multiple studii au arătat că atracţia fizică influenţează şansele obţinerii unui loc de muncă, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi“, este de părere Michael T. French, profesor de economie în cadrul College of Arts and Sciences. În opinia specialiştilor, elevii pot folosi în favoarea lor trăsăturile fizice cu care au fost înzestraţi de Mama Natură pentru a-şi îmbunătăţi rezultatele şcolare, iar acest lucru le va influenţa viitorul în facultate, la locul de muncă, dar şi în formarea unei familii.

Bogaţi şi arătoşi

Şi, ca şi cum nu era suficient, un alt studiu, de data aceasta realizat în Marea Britanie, a demonstrat că persoanele atrăgătoare locuiesc, de obicei, în zonele mai bogate. Astfel, Viren Swami şi Eliana Hernandez, două specialiste în psihologie din Londra, au dorit să facă o hartă a frumuseţii oraşului Londra, urmând modelul unui studiu realizat în jurul anului 1908 de către vărul lui Charles Darwin, Sir Francis Galton. În cadrul experimentului au fost recrutaţi 237 de bărbați şi 224 de femei, reprezentând cele 32 de suburbii şi toate cartierele Londrei.
Astfel, s-a constatat că cele mai atractive persoane au fost cele care trăiau în zonele bune ale oraşului, cum ar fi Westminster, Kensington, Chelsea şi Greenwich, iar cele mai puţin atrăgătoare locuiau în zone mai sărace, cum ar fi Barking, Dagenham, Bromley sau Newham.
„Sunt două lucruri care rezultă de aici. Primul este acela că oamenii care trăiesc în zonele bogate au un stil de viaţă mai bun, zâmbesc mai mult, sunt mai puţin stresaţi şi poate că toate aceste lucruri îi fac mai atractivi. Cea de-a doua variantă este că bogăţia controlează percepţiile noastre referitoare la ceea ce este atractiv şi ce nu. Bogăţia este promovată peste tot, mai ales în media, iar mintea noastră o asociază cu atractivitatea“, este de părere psihologul Viren Swami.
 Delia Pătru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS