16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFrumuseţe la zero grade

Frumuseţe la zero grade

Sezonul rece şi-a intrat pe deplin în drepturi, iar temperaturile scad văzând cu ochii. Tocmai de aceea, pielea are nevoie de ceva mai multă atenţie din partea noastră, relatează http://it.lifestyle.yahoo.com.

În sezonul rece, temperaturile scăzute şi vântul tot mai intens reprezintă un real pericol pentru epidermă. Pentru a fi sigure că pielea noastră nu îşi va pierde supleţea şi strălucirea, în această perioadă trebuie să îi acordăm o atenţie suplimentară. De exemplu, specialiştii ne recomandă să optăm pentru o cremă de hidratare calitativă, care să ajute la menţinerea tonusului pielii şi în sezonul rece. După cum se ştie, iarna, pielea are tendinţa să se usuce şi nu de puţine ori se întâmplă să apară senzaţii de disconfort, iar pielea să se roşească. Foarte recomandate în această perioadă sunt măştile hidratante regeneratoare, care trebuie aplicate de două ori pe săptămână. Agenţii benefici din compoziţia măştilor repară pielea şi o pregătesc să înfrunte agresiunile exterioare. De asemenea, de un real ajutor în această perioadă sunt produsele cu factor de protecţie 30, care asigură o barieră eficientă împotriva intemperiilor şi a vântului puternic. În plus, din cauza atmosferei uscate, pielea poate căpăta un aspect tern, fără pic de strălucire. Pentru a preveni această situaţie, este recomandat să folosiţi produsele pentru exfoliere de aproximativ două ori pe săptămână. În ceea ce priveşte îngrijirea corpului, orientaţi-vă spre o loţiune foarte hrănitoare sau uleiuri pentru corp care vor menţine elasticitatea pielii.

Sănătate din interior

 În acelaşi timp, însă, hidratarea în sezonul rece nu trebuie făcută doar la suprafaţa pielii, ci şi din interior. În afara clasicilor doi litri de apă recomandaţi de specialişti, pentru eliminarea toxinelor din organism este bine să consumaţi zilnic un pahar cu apă caldă şi lămâie.
De asemenea, un factor important este şi alimentaţia, ştiut fiind că pielea are şi ea nevoie de substanţele nutritive specifice. Alimentele ideale în această perioadă sunt fructele şi legumele, peştele, uleiul de măsline şi de rapiţă. Printre legumele-minune în această perioadă se numără cartofii dulci, dovleacul, dovleceii şi păstârnacul, care au un conţinut ridicat în vitamina A şi vitamina C, ce ajută la întărirea sistemului imunitar. De asemenea, din regimul dumneavoastră nu ar trebui să lipsească lintea, fasolea, mazărea, orezul brun, şi nici cerealele cu orz sau ovăz. Toate acestea au un conţinut scăzut în grăsimi, dar şi cantităţi semnificative de proteine, carbohidrați şi fibre, precum şi o serie de vitamine şi minerale.

Îngrijire suplimentară

În timpul sezonului rece, buzele sunt extrem de expuse condiţiilor meteorologice, existând riscul de a se crăpa sau exfolia. Pentru a preveni astfel de fenomene, este recomandată folosirea balsamurilor pentru buze cu efect de hidratare, care să aibă un conţinut bogat de vitamina E pentru a conferi elasticitate. De asemenea, acestea oferă o barieră împotriva intemperiilor şi a vântului puternic şi, în acelaşi timp, asigură un grad de hidratare ridicat. În ceea ce priveşte buzele exfoliate, cele mai recomandate produse sunt cele pe bază de alfa hidro acizi, care elimină celulele moarte şi facilitează regenerarea pielii.
O atenţie specială trebuie acordată şi îngrijirii mâinilor. Astfel, este recomandat să aplicaţi o cremă simplă sau cu glicerină şi să nu uitaţi să vă puneți mănuşile. De asemenea, evitaţi, pe cât posibil, expunerea prelungită a mâinilor la apă şi produse pentru curăţenie. Pentru a preveni şi evita aceste neplăceri este indicat ca în timpul efectuării treburilor casnice să purtaţi mănuşi de cauciuc.
În acelaşi timp, unghiile au şi ele de suferit în această perioadă, fiind recomandat să folosiţi lacurile cu efect de hrănire şi fortifiere a structurii unghiei şi să aveţi o alimentaţie bogată în calciu.

Un păr sănătos

În acest sezon, părul are şi el de suferit, având tendinţa să fie uscat, casant şi să se electrizeze uşor. Pentru a evita aceste probleme, este foarte important să folosiţi balsam după fiecare spălare. Acesta protejează firul de păr, îl face mai rezistent şi, totodată, reduce efectul de electrizare.
Căciulile şi şepcile, care sunt utile în acest sezon, ne protejează împotriva frigului, dar, în acelaşi timp, stimulează transpiraţia în exces a scalpului şi producţia de sebum. Din această cauză, părul este lipsit de volum, se îngraşă mai repede la rădăcină, iar vârfurile pot fi uscate şi casante. O soluţie ar fi utilizarea unui şampon pentru volum, care asigură un echilibru al scalpului. De asemenea, aplicaţi o dată pe săptămână o mască hidratantă, care îi va reda părului supleţea şi rezistenţa.
Frigul, aerul uscat, electricitatea statică, precum şi utilizarea zi de zi a plăcii sau ondulatorului contribuie la deteriorarea vârfurilor. Acestea pot fi salvate printr-o şamponare mai rară, astfel încât părul să poată absorbi uleiurile sale naturale. De asemenea, în timpul sezonului rece este recomandabil să vă tăiaţi vârfurile la un interval de patru-șase săptămâni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU