17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinLicitaţie pentru rochiile şi bijuteriile lui Elizabeth Taylor

Licitaţie pentru rochiile şi bijuteriile lui Elizabeth Taylor

Peste 900 de obiecte care au aparţinut regretatei actriţe Elizabeth Taylor vor fi scoase la vânzare în cadrul unei licitaţii ce se va desfăşura exclusiv pe internet în luna decembrie, au anunţat reprezentanţii casei de licitaţii Christie’s din New York. Vânzarea on-line va avea loc în perioada 3 – 17 decembrie, cele aproximativ 950 de rochii, bijuterii, pantofi, parfumuri, accesorii şi articole decorative urmând să fie vândute la preţuri cuprinse între 100 şi 15.000 de dolari.
Licitaţia on-line, o premieră pentru casa Christie’s, va fi urmată de o vânzare „tradiţională“, prevăzută să se desfăşoare în perioada 13 – 16 decembrie. Acest eveniment va pune la dispoziţia cumpărătorilor peste 1.000 de obiecte, printre care se vor afla unele dintre cele mai frumoase bijuterii ale actriţei Elizabeth Taylor, decedată pe 23 martie, la vârsta de 79 de ani, dar şi multe dintre rochiile artistei, realizate de designeri de renume.

Licitaţie de zeci de milioane de dolari

Vânzarea de bijuterii, prevăzută să aibă loc pe 13 şi 14 decembrie, va oferi clienţilor pasionaţi de nestemate ocazia să cumpere 269 de coliere, inele cu diamante, broşe şi cercei, a căror valoare totală depăşeşte 30 de milioane de dolari. De exemplu, un singur colier cu rubine şi diamante creat de însăşi Elizabeth Taylor, încorporând o perlă datând din secolul al XVI-lea şi care a aparţinut coroanei Spaniei, are un preţ estimat la două-trei milioane de dolari.
Inelul cu diamante şi rubine care i-a fost oferit actriţei de Richard Burton în timpul căsătoriei lor este şi el scos la licitaţie, la fel ca o brăţară cu diamante şi platină, un cadou primit de la bunul ei prieten, cântăreţul Michael Jackson.
Rochiile şi accesoriile, care vor fi scoase la licitaţie în zilele de 15 şi 16 decembrie, sunt semnate de designeri ai marilor case de modă Chanel, Christian Dior, Gianfranco Ferré, Givenchy, Valentino, Versace şi Yves St. Laurent. Printre aceste rochii se află şi cele două pe care Liz Taylor le-a purtat cu ocazia celor două mariaje ale ei cu Richard Burton, în 1964 şi 1975. Cea mai scumpă dintre ele – cea pe care a purtat-o la prima nuntă – este estimată la un preţ cuprins între 40.000 şi 60.000 de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS