12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinÎntâlnirile aranjate, o idee bună?

Întâlnirile aranjate, o idee bună?

Dacă sunteţi în căutarea unui partener, o întâlnire aranjată de prieteni poate fi o experienţă interesantă. Site-ul healthyandbeloved.com vă propune câteva argumente pro şi contra.

Ideea de a merge la o întâlnire aranjată, cu un partener necunoscut – o aşa numită „întâlnire oarbă“ (traducere a sintagmei „blind date“ din limba engleză) – nu este îmbrăţişată de toată lumea. Există poveşti cu şi despre cupluri fericite, a căror relaţie de dragoste a pornit de la o astfel de experienţă. În compania acestor oameni, parcă începem să credem în puterea întâlnirilor oarbe. Pe de altă parte, mai multe sunt istorisirile celor care au avut parte de întâlniri oarbe nereuşite, în urma cărora au rămas cu un gust amar şi fără un partener. Nu este deci de mirare că cinismul revine la auzul acestor poveşti. Începem din nou să punem la îndoială raţiunea din spatele acestor întâlniri şi ne gândim că cine are curajul de a avea astfel de experienţe ori este nebun, ori este atât de disperat încât să se lase cuplat de prieteni cu cine ştie cine.
Totuşi, întâlnirile oarbe nu trebuie să fie neapărat un dezastru. În fond, care este cel mai rău lucru care se poate întâmpla la o astfel de întâlnire? Vă puteţi plictisi îngrozitor în seara respectivă, într-o companie care vi se pare absolut neinteresantă şi atât. Dacă nu vă place persoana respectivă, nu veţi avea nici o obligaţie faţă de ea şi nici nu va mai trebui să o vedeţi altă dată.

Experienţe noi

Atunci când o persoană este activă pe „scena întâlnirilor“, de obicei se întâlneşte cu cineva cunoscut. Acest fapt poate fi frustrant uneori, în special dacă şirul întâlnirilor este destul de lung, dar respectiva persoană nu a găsit pe cineva potrivit. Ideea de a cunoaşte pe cineva vi se pare interesantă, dar cum să găsiţi pe cineva? Cum întâlnirile stabilite pe internet cu necunoscuţi din cine ştie ce colţ al lumii prezintă un oarecare risc, de ce să nu lăsaţi pe cineva apropiat – un prieten, o rudă – să vă facă lipeala cu cineva pe care acesta îl consideră potrivit? Această persoană va fi, probabil, complet diferită de cele pe care le-aţi ales singur, dar de unde ştiţi că nu vă veţi simţi bine? S-ar putea să fiţi surprins plăcut, aşa că merită să acordaţi o şansă întâlnirilor aranjate.

Puteţi câştiga un prieten

Întâlnirile oarbe se pot dovedi ocazii foarte bune de a cunoaşte oameni noi şi interesanţi, cu care vă puteţi împrieteni chiar dacă nu vă este scris să fiţi împreună ca iubiţi. Poate că persoana cu care aţi avut întâlnirea nu este tocmai pe gustul dumneavoastră din punct de vedere amoros şi nici nu v-a stârnit pasiuni răvăşitoare. Totuşi, puteţi aprecia faptul că aţi avut parte de o seară agreabilă, că aţi purtat discuţii interesante, că aţi descoperit că împărtăşiţi unele gusturi şi pasiuni comune. În acest caz, cel mai rău aspect ar fi că nu v-aţi găsit nici acum jumătatea. Partea bună ar fi că aveţi toate şansele să câştigaţi un prieten, alături de care să vă cultivaţi pasiunile şi cu care să petreceţi timpul liber şi, de ce nu, să faceţi „glume de interior“ pe seama întâlnirii oarbe care a stat la baza amiciţiei dumneavoastră.

Mai puţin stres

Nu de puţine ori s-a dovedit că prietenii vă cunosc mai bine decât vă cunoaşteţi dumneavoastră. Ei ştiu cel mai bine care vă sunt temerile, punctele forte, punctele slabe şi motivele de nesiguranţă. De aceea, este posibil ca ei să vă aleagă un partener care să fie potrivit, dar la care dumneavoastră nici nu aţi spera să ajungeţi, din cauza neîncrederii în propriile forţe. Astfel, în cazul întâlnirilor aranjate, nu veţi avea „ocazia“ de a vă subestima: prietenii vă vor evalua la justa valoare şi vă pot alege un partener ideal. Veţi fi scutit de gânduri, griji şi frământări că respectiva persoană este prea bună pentru dumneavoastră. Aşa, mergând la o întâlnire aranjată, partenerul va fi ales şi, din moment ce a acceptat întâlnirea, este clar că prezentaţi interes. Tot ce aveţi de făcut este să vă aranjaţi, să vă îmbrăcaţi corespunzător, să adoptaţi o atitudine deschisă şi să vă simţiţi bine.

Dezavantaje

Este posibil să petreceţi o seară mai puţin plăcută, în compania unei persoane cu care nu aţi vrea să fiţi. Acesta ar fi cel mai „negru“ scenariu. Poate că o să vă aduceţi aminte cu neplăcere de întâlnirea respectivă, dar nu este un capăt de ţară. Cel mai rău lucru care se poate întâmpla la o întâlnire aranjată nereuşită este să vă cuprindă frustrarea şi să vă doriţi din tot sufletul să puteţi dispărea. Vestea bună este că nu veţi avea nici o obligaţie faţă de partenerul respectiv şi nu veţi fi nevoit să îl mai vedeţi vreodată.
Se mai poate întâmpla şi să aveţi parte de un ghinion teribil şi partenerul „aranjat“ să fie o persoană foarte insistentă, care tânjeşte după atenţie, şi care v-ar putea stresa cu telefoane, în speranţa că vă va convinge să mai ieşiţi împreună. În acest caz, cea mai bună metodă de abordare este să refuzaţi politicos, dar ferm, şi să spuneţi lucrurilor pe nume, anunţând respectiva persoană ca întâlnirea a fost „în regulă“, dar aţi prefera ca experienţa să nu se mai repete.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII