21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinInfidelităţi... profitabile

Infidelităţi… profitabile

Un fost agent sportiv a reuşit să transforme relaţiile extraconjugale într-o afacere profitabilă, relatează corriere.it

Noel Biderman, un fost agent sportiv, a reuşit să transforme aventurile extraconjugale într-o adevărată strategie de marketing, iar ideea lui s-a dovedit cu adevărat inspirată, având în vedere că în nouă ani a obţinut un record de 300%. Fostul agent s-a aflat recent într-un turneu de promovare pe Bătrânul Continent pentru a-şi lansa site-ului www.ashleymadison.com, un portal dedicat relaţiilor extraconjugale. Iar rezultatele, cel puţin în Italia, au fost peste aşteptări: 200.000 de persoane înscrise într-o singură zi. De altfel, site-ul, care este depăşit doar de Facebook în rândul reţelelor de socializare, are nu mai puţin de 11 milioane de utilizatori în 16 ţări. Ideea a apărut în urma experienţei lui Biderman cu jucătorii americani de baschet, care, din câte se pare, sunt campioni la adulter. „Cel mai paradoxal caz este cel al unui atlet căsătorit cu două femei în acelaşi timp“, a povestit Nora Abtan, care se ocupă de relaţiile internaţionale ale companiei, a cărei cifră de afaceri anuală este de peste 60 de milioane de dolari. Pentru campania italiană, „strategul infidelităţilor“ l-a avut drept muză pe nimeni altul decât fostul premier Silvio Berlusconi. „Înainte de a veni în Italia, aveam nevoie să mă extind şi să consolidez marca. Normal, aventurile lui Berlusconi m-au inspirat… Ce slogan ar putea fi mai bun decât bunga-bunga (numele unui joc erotic, care ar fi fost practicat la petrecerile organizate de fostul premier – n.r.)?“, a povestit Biderman. De altfel, fostul agent de origine canadiană nu a exclus posibilitatea ca însuşi Berlusconi să fie imaginea viitoarei campanii de mediatizare a site-ului său, afirmând chiar că „a angajat cei mai buni avocaţi pentru a încerca să ajungă la un acord cu fostul lider italian“.

Infideli celebri

Biderman este însă obişnuit să implice în campaniile sale personaje celebre. Este cazul primarului Londrei, Boris Johnson, care, împotiva voinţei sale, a ajuns pe un panou publicitar cu mesajul „Affairs now. Guaranteed!“ (se spune că în 2004, edilul general al Londrei ar fi avut o relaţie extraconjugală, chiar folosind site-ul mai sus-menţionat). Un alt politician suspectat că s-a folosit de site pentru a avea o relaţie extraconjugală ar fi Sarah Palin: „Când era ziaristă, a avut o întâlnire cu un jucător de baschet, dar nu vreau să fac comentarii cu privire la implicarea site-ului nostru“, a spus fostul agent. Însă, de ce o persoană publică ar trebui să caute aventuri on-line? Răspunsul vine de la acelaşi Biderman. „Dacă începi o relaţie cu o persoană care nu este cunoscută, există riscul să ajungi pe prima pagină a ziarelor. Noi garantăm intimitate maximă“, a explicat „regele infidelităţilor“. Iar metodele sunt simple. Site-ul garanteză maximă discreţie: pe extrasul de cont nu este indicat beneficiarul plăţii, iar un mare ajutor vine şi din partea dispozitivelor de siguranţă cum este aşa-numitul „panic button“ – „buton de urgenţă“, care redirecţionează browserul pe un site neutru, pentru a nu fi descoperiţi.

Servicii contra cost

Însă, şi „siguranţa“ are preţul său: deşi înregistrarea şi primele schimburi de informaţii sunt gratuite, comunicarea interpersonală este contra cost. De exemplu, pachetul de 49 de dolari oferă acces la 20 de contacte. Dacă după un anumit număr de feed-backuri conversaţia cu o anumită persoană continuă, abonamentul scade. Se recomandă însă utilizarea permanentă a sistemului intern, nefiind indicată comunicarea prin e-mail sau SMS. Din acel moment, nimeni nu mai garanteză că nu veţi fi descoperit. Întrebat dacă nu are remuşcări pentru că încurajează astfel de relaţii, Biderman a răspuns fără să ezite. „Chiar dimpotrivă, cred că eu contribui la salvarea multor cupluri. Satisfacţia, fie ea şi virtuală, în afara cuplului poate îmbunătăţi raportul dintre soţi şi cu copii“, spune fostul agent. Iar asta nu e tot. În opinia sa, conştientizarea faptului de a fi căsătoriţi i-ar obliga pe aventurieri să îşi impună anumite limite. În plus, Biderman afirmă că oferă garanții de nerefuzat clienților, cărora le promite că își vor primi banii înapoi dacă nu vor avea parte de o aventură extraconjugală. El susține că îi va despăgubi din propriul buzunar pe cei care nu-şi vor găsi un partener urmând instrucţiunile de pe site.
Portalul de matrimoniale a atras și numeroase critici din partea unor grupări pentru drepturile familiei, care îl acuză pe Biderman că „face bani din suferința altora“, precizând că, dacă unele căsnicii se termină din cauza infidelităților bărbaților sau ale femeilor, asta nu înseamnă că fenomenul trebuie considerat ca fiind unul normal“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS