22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinO aventură de o noapte

O aventură de o noapte

Când vine vorba de aventuri de o noapte, aşteptările şi atitudinile bărbaţilor şi femeilor sunt la poli diferiţi

O aventură de o noapte poate fi o experienţă palpitantă, care are capacitatea (şi, de altfel, menirea) de a ne scoate din cotidian şi de a ne condimenta puţin viaţa. Acesta este însă poate singurul aspect al unei astfel de legături cu care şi bărbaţii, şi femeile sunt de acord. În rest… domnii au aventuri de o noapte doar pentru a face sex, în timp ce doamnele şi domnişoarele se implică în astfel de legături pentru a se simţi dorite.
Potrivit unui sondaj coordonat de Anne Campbell, psiholog în cadrul Universităţii Durham din Anglia, şi publicat în revista Human Nature, urmările unei aventuri de o noapte sunt pozitive pentru bărbaţi, dar negative pentru femei. Rezultatele studiului au arătat, printre altele, că femeile aleg să se implice într-o astfel de legătură nu pentru a încerca să pună bazele unei relaţii pe termen lung, ci pentru simplul motiv că se simt flatate de o astfel de propunere „indecentă“. Entuziasmul lor nu este însă prea bine fundamentat pentru că, potrivit aceluiaşi studiu, bărbaţii îşi coboară foarte mult standardele atunci când vine vorba de aventuri de o noapte – astfel că ideea de flatare este departe de adevăr. „De multe ori o femeie care trece printr-o astfel de experienţă se simte foarte fericită că un bărbat a considerat-o atrăgătoare şi are un sentiment de mulţumire că este dorită. Ceea ce nu înţeleg femeile este faptul că bărbaţii îşi coboară foarte mult standardele şi nu îşi urmează mereu adevăratele preferinţe atunci când îşi propun să aibă o aventură“, a explicat Campbell. „După părerea mea, nici o doamnă sau domnişoară nu trebuie să se simtă flatată pentru că un bărbat vrea să facă sex cu ea o singură dată şi apoi drumurile să nu li se mai intersecteze niciodată“, a adăugat psihologul.

Sentimente şi date reale

Până recent, cea mai mare parte a studiilor de cercetare pe tema sexului fără implicaţii s-au bazat pe ipoteze neverificate sau pe părerea unor subiecţi care au fost puşi să îşi imagineze cum s-ar comporta şi ce sentimente i-ar încerca dacă ar avea o aventură de o noapte. Studiul citat are însă la bază mărturii ale unor persoane care chiar au trecut prin această experienţă. Una dintre concluziile care se desprind din acest studiu este faptul că femeile nu sunt foarte împăcate cu ideea de promiscuitate. Explicaţia ar fi aceea că ele au mai mult de pierdut din cauza unei aventuri de o noapte, în timp ce bărbaţii au numai de câştigat. „Riscurile pe care o astfel de relaţie le implică sunt mai mari pentru femei – gândiţi-vă la situaţia unei sarcini nedorite. Prin urmare, nu este de mirare că studiul relevă faptul că experienţa este mai puţin pozitivă pentru femei decât pentru bărbaţi“, a confirmat Todd Shackelford, specialist în psihologie evoluţionistă.
Shackelford a precizat însă că, pe de altă parte, din punct de vedere evolutiv, promiscuitatea le poate oferi femeilor anumite avantaje, iar acestea ar putea da o explicaţie plauzibilă pentru faptul că doamnele şi domnişoarele se implică în aventuri sexuale. Cu alte cuvinte, acestea le pot oferi pe tavă posibilitatea de a avea copii cu o moştenire genetică bună (calităţile fizice ale unui bărbat sunt cel mai bun indicator în acest sens).

Dimineaţa de după…

La studiul coordonat de Anne Campbell au participat peste 3.300 de bărbaţi şi femei, heterosexuali şi homosexuali, dintre care majoritatea a fost reprezentată de persoane cu vârsta cuprinsă între 17 şi 40 de ani. Dintre respondenţii heterosexuali, mai mult de jumătate au declarat că au avut cel puţin o aventură de o noapte, procentul de bărbaţi şi femei fiind aproape egal. Potrivit rezultatelor studiului, sentimentele care le-au încercat pe femei după o aventură au fost în general mai negative decât cele ale domnilor: în timp ce 80 la sută dintre bărbaţi au mărturisit că au avut sentimente pozitive, doar 54 dintre respondente au spus că s-au simţit bine după această experienţă.
Sentimentul predominant al femeilor a fost regretul, comentariile suplimentare fiind „m-am simţit înjosită“, „am fost înspăimântată“, „m-am simţit folosită“ sau „m-am simţit ca o femeie uşoară“. Contrar a ceea ce s-ar putea crede, doamnele şi domnişoarele nu s-au gândit însă că aventura ar putea fi începutul unei relaţii frumoase.
De cealaltă parte, bărbaţii s-au simţit foarte bine, considerând că au înregistrat un succes, întrucât partenera era „o partidă bună“ şi au găsit experienţa mult mai satisfăcătoare din punct de vedere sexual decât femeile. În caracterizările pozitive făcute de bărbaţi s-au regăsit cuvinte precum „euforie“, „adrenalină“ şi „pasiune“, cu toate că au existat şi domni care au mărturisit că s-au simţit „singuri“ şi „goi pe dinăuntru“ după o aventură de o noapte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII