17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFrumuseţe extremă

Frumuseţe extremă

Doamnele dornice să îşi conserve pentru cât mai mult timp frumuseţea au acum la dispoziţie o serie de tratamente inovatoare. Printre acestea se numără tratamentele pe bază de excremente, cremele de faţă cu venin, măştile cu placentă etc.

Reprezentantele sexului frumos care doresc să scape de riduri nu vor mai fi nevoite de acum să apeleze la chirurgia estetică sau la injecţiile cu botox. De acum, acestea au la îndemână metode mult mai puţin dureroase şi mai simple, relatează cotidianul italian La Stampa. Una dintre acestea este crema antirid pe bază de venin de şarpe.
Veninul este recoltat de la viperele din Brazilia, iar crema a fost creată de dermatologii companiei americane de cosmetice Dafy Time.
Specialiştii au explicat că această cremă are un efect similar cu cel al injecţiilor cu Botox. Veninul paralizează muşchii feţei, întinzând astfel pielea. Crema trebuie aplicată de două ori pe zi, iar rezultatele se văd după doar câteva săptămâni de la folosire. La rândul lor, după doi ani de cercetări, specialiştii de la compania Rodial au creat aşa-numitul „botox la sticlă“, Glamoxy Snake Serum. Efectele pe care le promit producătorii sunt cel puţin miraculoase – după numai 90 de secunde, ridurile devin mai puţin vizibile, iar după 4 săptămâni de folosire constantă a produsului, acestea dispar în proporţie de până la 52%. Produsul a fost deja testat de câteva celebrităţi, printre care Cheryl Cole, Kate Moss sau Victoria Beckham, care s-au declarat încântate. La rândul său, Camilla Parker Bowles,  ducesa de Cornwall şi soţia prinţului Charles, a ales un tratament de frumuseţe care a stârnit mare vâlvă în Marea Britane. Din câte se pare, Camila a recurs la liftinguri faciale „organice“ pentru a sterge o parte din riduri, iar procedeul implică şi măşti făcute din veninul albinelor.

Tratamente inedite

La rândul său, Angelia Jolie nu se dezminte când vine vorba de frumuseţe. Cunoscută pentru fascinaţia sa macabră pentru sânge, vedeta foloseşte „Dracula Face Lift“, un pro­dus derivat din sânge care măreşte producţia de colagen, substanţă necesară pentru elasticizarea şi regenerarea pielii. Procedeul implică prelevarea de sânge de la pacient. Sângele prelevat se cen­­trifughează, iar plasma care rămâne sus­pendată de restul sângelui se injec­tează apoi în faţă, având un efect instanta­neu de întinerire şi de umplere a ridurilor.
Victoria Beckham nu se lasă nici ea mai prejos şi foloseşte măşti pe bază de excremente de privi­ghe­toa­re, colectate din insula japoneză Kyu­su. Uscate sub acţiunea razelor UV, excre­men­tele sunt apoi amestecate cu tă­râţe de orez şi apă şi aplicate pe faţă ca o mască. Preţul unui astfel de tratament depăşeşte 150 de euro.
De altfel, excrementele de pasăre erau folosite pe post de demachiant încă din secolul al XVIII-lea, în Japonia. Se pare că această materie primă conţine enzime importante pentru piele, are proprietăţi exfoliante şi ajută la întinerirea tenului.
La rândul său, fosta soţie a lui Mick Jagger, fotomodelul Jerry Hall (55 de ani), face injecţii cu cristale de ceramică pentru a scăpa de riduri. Acestea stimulează producţia de colagen după ce ajung sub epidermă.

Placentă şi plasmă

Alt tratament, creat parcă de Frankenstein, este cel utilizat de actriţa Denise Richards. Ea  foloseşte creme cu placentă de oaie, un tratament lansat cu peste 70 de ani în urmă. Celulele sunt extrase de la un făt de animal nenăscut şi apoi introduse într-o cremă ce este aplicată pe faţă cu ajutorul unei role dermatologice speciale. În acest fel, crema penetrează  adânc în piele şi stimulează producerea de colagen. Deloc plăcut nu este nici tratamentul facial folosit de Madonna şi J.Lo. Acestea îşi aplică regulat o mască făcută din placentă umană, care costă 700 de lire sterline. Din câte se pare, placenta, care e bogată în proteine, vitamine, minerale şi aminoacizi, hidratează tenul şi îi dă strălucire.
Tenul nu este însă singura preocupare a vedetelor obsedate de frumuseţe. De exemplu, voluptuoasa actriţă Pamela Anderson apelează la o metodă inedită pentru a scăpa de celulită. Procedura, numită criosaună, presupune câteva minute petrecute într-o capsulă în care sunt -130° Celsius. O şedinţă de criosaună costă aproximativ 35 de lire sterline. La rândul său, populara solistă Katy Perry a recunoscut recent că îşi face injecţii în India cu un cocteil de vitamine, steroizi şi antibiotice, pentru a avea un posterior ferm. Pentru a avea un organism fără toxine, actriţa Demi Moore urmează un tratament de detoxifiere original, pentru care se deplasează în Austria. Aici, ea se bagă într-o cadă plină cu lipitori, o şedinţă de detoxifiere costând în jur de 140 de lire sterline.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS