10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTelefonul, antrenor personal

Telefonul, antrenor personal

Dacă vă număraţi printre persoanele dependente de tehnologie, atunci veţi fi încântați să aflaţi că puteţi slăbi câteva kilograme doar butonând telefonul inteligent de care probabil nu vă puteţi dezlipi. Fiind mai mult decât un simplu telefon, aşa numitul smartphone ne însoţeşte peste tot în activitatea zilnică, iar numărul celor care se bizuie în orice situaţie pe ajutorul telefonului a crescut semnificativ în ultimul timp. Nu este de mirare că producătorii de telefoane mobile de ultimă generaţie precum iPhone şi Blackberry s-au gândit să îmbine utilul cu plăcutul şi au creat aplicaţii care pot ajuta utilizatorii să îşi monitorizeze greutatea şi să îşi menţină silueta.

Sport cu iFitness

Chiar dacă se spune că în sezonul rece avem voie să punem câteva kilograme în plus, pentru că putem da vina pe sărbătorile de iarnă care presupun întotdeauna mese îmbelşugate, nu avem nici un motiv să nu avem grijă de siluetă. Pentru ca eforturile să fie mai plăcute, puteţi descărca aplicaţia iFitness creată de compania Apple. În funcţie de obiectivele pe care vi le stabiliţi – pierdere în greutate, tonifiere musculară sau relaxare – aplicaţia va stabili un program personalizat, care vă va ajuta să vă menţineţi în formă prin exerciţii destinate fiecărei părţi a corpului. Dacă aţi visat dintotdeauna să aveţi un antrenor de fitness personal, această aplicaţie vă va îndeplini visul. În plus, iFitness vă oferă posibilitatea de a vă înregistra şi monitoriza progresul, iar preţul aplicaţiei nu este foarte mare (1,99 dolari).
Aplicaţia are şi o „completare“ – este vorba de iFitness Nestlé, realizată în parteneriat cu Valérie Orsoni, o foarte cunoscută antrenoare de fitness, care lucrează cu vedetele de la Hollywood. Această aplicaţie le oferă utilizatorilor sfaturi în materie de nutriţie, un contor de calorii, dar şi trucuri pentru a slăbi şi exerciţii fizice prezentate prin filmuleţe. Ludică şi foarte bine executată, aplicaţia iFitness Nestlé este şi foarte uşor de folosit – cea mai mare provocare pentru utilizator rămâne respectarea sfaturilor acordate.

Regimul Dukan pe telefon

Cartea care prezintă în detaliu planul de dietă propus de nutriţionistul francez Pierre Dukan se bucură de o mare popularitate în întreaga lume. De ceva timp însă, puteţi consulta regimul Dukan şi de pe telefonul mobil. Pe aplicaţia Dukan Diet pentru iPhone veţi regăsi sfaturile nutriţionistului şi meniurile din cadrul planului de dietă. Mai interactivă decât o carte, aplicaţia vă îmbie să respectaţi principiile doctorului Dukan, promiţând pierderea a cel puţin trei kilograme într-o săptămână.
• Oana Olaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS