13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicătura de cunoaştere

Picătura de cunoaştere

Milioane de calorii

Cea mai mare tabletă de ciocolată cu lapte din lume a fost prezentată în această săptămână în oraşul Derbyshire din Anglia. Cântărind 5.790 de kilograme (cât doi elefanţi la un loc), având lungimea şi lăţimea de patru metri (de două ori mai mare decât înălţimea unei persoane de talie medie), ciocolata a fost primită cu mare entuziasm de publicul adunat pentru acest eveniment. Ciocolata a fost produsă de lanţul de cofetării Thorntons pentru a marca centenarul companiei, iar prepararea ei a durat câteva luni bune şi a presupus mai multe reţete secrete, păstrate cu sfinţenie în laboratoarele cofetăriei. La proporţiile pe care le are, uriaşa bucată de ciocolată reprezintă echivalentul a 72.406 tablete de ciocolată standard (cu o greutate de aproximativ 100 de grame), prin urmare nu este de mirare că în total conţine 29 de milioane de calorii, după cum au precizat producătorii.
 
Idee de Cartea Recordurilor

Paul Bell, controlor de stocuri în departamentul „Bomboane“ al companiei Thorntons, a fost cel care a venit cu ideea de a sărbători centenarul într-un mod neobişnuit, iar reprezentanţii Cărţii Recordurilor
Guinness, care au participat la evenimentul organizat de fabrica de dulciuri, au confirmat că uriaşa ciocolată este cea mai mare produsă vreodată în lume. „După cum vă puteţi da seama, a fost ceva de muncă pentru a crea această ciocolată. În ziua în care a fost turnată în forma ei a fost nevoie de participarea a 50 de oameni, care au muncit zece ore, apoi a trebuit să aşteptăm alte trei zile până când tableta de ciocolată s-a răcit“, au explicat reprezentanţii Thorntons la prezentarea uriaşului desert. Fiind deja omologată de Cartea Recordurilor, de acum încolo uriaşa ciocolată va fi spartă în bucăţi mai mici şi va fi oferită angajaţilor şi clienţilor lanţului de cofetării, dar va fi folosită şi pentru a strânge fonduri în beneficiul mai multor organizaţii caritabile. Paul Bell, omul care a venit cu ideea, a fost primul care a turnat o găleată de ciocolată lichidă în forma de oţel în care a fost creată ciocolata-gigant, precizând că reţeta nu este foarte diferită de cea pe care cofetarii o folosesc la prepararea ciocolatei cu lapte comercializată de Thorntons.
Merită să precizăm că, în urmă cu aproximativ o lună, reprezentanţii Thorntons s-au simţit ameninţaţi de o tentativă asemănătoare pusă în practică de o companie din Statele Unite. Aceasta a reuşit să creeze un bloc gigant de ciocolată, însă rezultatul final a avut doar 5.500 de kilograme, astfel că titlul de „Cea mai mare ciocolată din lume“ a revenit fără drept de apel tabletei uriaşe create de maeştrii cofetari ai companiei Thorntons.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS