21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinŞampon natural, de preparat acasă

Şampon natural, de preparat acasă

Un păr frumos şi sănătos este o dorinţă a tuturor femeilor, numai că nu toate doamnele şi domnişoarele au privilegiul de a se putea mândri cu o podoabă capilară de invidiat. Ea poate fi totuşi îndeplinită dacă părul este îngrijit corespunzător, cu produse precum şampon, balsam, măşti de păr şi tot felul de tratamente speciale. Utilizarea permanentă a produselor de îngrijire a părului duce însă la despicarea firelor, fragilizarea şi subţierea acestora, „fenomene“ din cauza cărora podoaba capilară are de suferit.
Dacă vă confruntaţi cu altfel de probleme nu ar fi rău să renunţaţi pentru o perioadă la produsele de îngrijire a părului pe care le găsiţi în comerţ şi să recurgeţi la remedii naturale – respectiv şampoane pe care le puteţi prepara acasă.
Fiecare păr
cu şamponul lui…

Dacă părul dumneavoastră are tendinţă de îngrăşare, pentru îngrijirea naturală a acestuia veţi avea nevoie de 12 picături de ulei esenţial de chiparos, 90 de mililitri de săpun lichid de Castilia (cu ulei de măsline), 12 picături de ulei esenţial de salvie şi 12 picături de ulei esenţial de eucalipt. Turnaţi toate ingredientele într-un castron şi amestecaţi până când obţineţi un lichid omogen. Folosiţi şamponul în mod regulat pentru a împiedica îngrăşarea prea rapidă a părului, iar între două utilizări depozitaţi produsul într-un loc întunecat şi răcoros.
Pentru îngrijirea naturală a părului uscat vă propunem o reţetă de şampon pe bază de aloe vera. Veţi avea nevoie de o linguriţă de ulei organic de avocado, o jumătate de cană de săpun lichid de Castilia, o jumătate de cană de gel de aloe vera şi o linguriţă de glicerină vegetală. Amestecaţi foarte bine ingredientele şi turnaţi într-o sticlă de plastic şamponul obţinut. Înainte de a utiliza produsul, agitaţi bine sticla ca ingredientele să se combine, pentru a acţiona eficient.
Prepararea unui şampon pentru păr normal va necesita următoarele ingrediente: cinci linguri de flori de muşeţel, patru căni de apă distilată și 150 de mililitri de fulgi de săpun de Castilia fără parfum. Puneţi florile de muşeţel într-o cratiţă şi turnaţi peste ele apa distilată fiartă. Acoperiţi recipientul, iar după 20-30 de minute strecuraţi plantele, adăugaţi în locul lor fulgii de săpun și amestecaţi bine ingredientele. Acest şampon trebuie păstrat într-un recipient de sticlă sau de plastic şi poate fi utilizat zilnic pentru spălarea părului.
• Oana Olaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII