13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRevoluţie sexuală pe internet

Revoluţie sexuală pe internet

În ce mod a declanşat internetul o adevărată revoluţie sexuală la nivel mondial? Producătoarea Rachel Kahn încearcă să afle răspunsul prin intermediul unui documentar intitulat sugestiv: „Sexe, Amours et Société“ („Sex, iubiri şi societate“).

În documentarul său, „Sexe, Amours et Société“, producătoarea Rachel Kahn încearcă să descopere modul în care internetul a doborât frontiere şi a revoluţionat obiceiurile noastre, ale tuturor, relatează psicologia.doctissimo.it. În spatele click-urilor şi al profilurilor care trebuie completate, site-urile matrimoniale au modificat radical modul nostru de a vedea sexualitatea. „Deşi numitorul comun al tuturor rămâne în continuare căutarea partenerului perfect, cert este că, în aşteptarea momentului când acesta va apărea, omului modern nu îi trece deloc prin cap să renunţe la sex“, comentează producătoarea şi jurnalista Rachel Kahn. Cu alte cuvinte, internauţii, visând la o relaţie de durată cu sufletul lor pereche, au grijă şi de viaţa lor amoroasă şi fac sex indiferent de vârstă.
Motivul pentru care site-urile de întâlniri on-line se bucură de un asemenea succes nu mai este un secret pentru nimeni. În opinia sexologului Gonzague de Laroque Latour, „internetul îţi permite să depăşeşti teama de primul contact, de primele cuvinte“. În faţa monitorului, chiar şi cei mai timizi şi cei mai complexaţi dintre pământeni au o şansă. În plus, pe internet este mai uşor să pui capăt unei relaţii, indiferent de vârstă.

Pentru toate vârstele

Al doilea avantaj îl reprezintă faptul că acest instrument poate fi utilizat de reprezentanţii oricăror generaţii. Internetul a convins pe toată lumea, de la cei mai tineri şi până la cei mai vârstnici utilizatori. „Indiferent că este vorba de persoane vârstnice născute în anul de maximă prosperitate economică sau de tineri, cert este că posibilitatea de a trăi liber propria sexualitate este accesibilă tuturor“, explică Rachel Kahn.
Întâlnirea pe internet deschide spaţii interzise, care devin din ce în ce mai puţine… O seară petrecută în compania lui Tarzan sau a unei infirmiere sexy este acum posibilă, fiind suficient să adăugăm această opţiune la bara de aplicaţii. În plină epocă a tehnologiilor virtuale, sexualitatea pare mai vie ca niciodată. Chiar dacă trecerea la actul propriu-zis nu este niciodată obligatorie… internauţii au dreptul să aleagă. În opinia scriitorului Pascal Bruckner, „mulţi se mulţumesc doar să «vâneze» pe internet şi să îşi formeze un adevărat harem sexual, fără a trece însă la practică“.

Schimbare majoră pentru tineri

„Agăţatul“ pe internet a înlocuit deja demodata abordare pe stradă. Pentru cei mai mulţi dintre tineri, să oprească o fată pe stradă este acum considerat un gest depăşit şi de neimaginat. „Nu este o strategie sigură. On-line, în schimb, sistemul este mult mai eficient“, a spus Zola, un tânăr intervievat în cadrul documentarului. Acolo poţi să vorbeşti cu mai multe fete în acelaşi timp. Iar pentru domnii amatori de cuceriri pe bandă rulantă, internetul este un vis devenit realitate. Însă, acelaşi lucru se poate spune şi despre reprezentantele sexului frumos. Revoluţia sexuală a cucerit noi spaţii, precum egalitatea bărbaţi-femei. Pe unele site-uri se ajunge chiar la performanţa ca bărbatul să fie redus la un simplu obiect al plăcerii. „Impresia că eşti un bărbat-obiect este reală, însă eu nu sunt împotrivă, ba chiar din contră“, a spus Salim, de 22 de ani. Celor care au temeri pentru tânăra generaţie, psihanalistul Serge Tisseron le răspunde, înlăturând orice dubiu: „La urma urmei, tinerii sunt mai puţin predispuşi decât alţii să îşi «virtualizeze» viaţa socială, pentru că hormonii îi împing să meargă la întâlniri reale“.

Revanşa vârstnicilor

O altă generaţie căreia i-a fost complet dată peste cap viaţa sexuală o reprezintă persoanele în vârstă. „Partea pozitivă a acestor site-uri este că nu eşti niciodată condamnat şi nici prizonier al propriei vârste“, a spus scriitorul Pascal Bruckner. Anonimatul asigurat de site-urile de matrimoniale îi protejează, iar reprezentanţii acestei generaţii nu mai sunt excluşi şi se pot lansa, în orice moment, pe piaţa „iubirii“ şi a… sexului.
Însă, orice sabie are două tăişuri… În opinia scriitorului Didier Lestrade, „internetul, în societatea noastră de consum, poate deveni un sistem compulsiv“ şi pare să ne şoptească la ureche „de ce să alegi, când ai o gamă atât de vastă la alegere?“. În opinia Mariei, de 52 de ani, „internetul este un supermarket, unde indecenţa este permisă“. Ea vorbeşte despre întâlniri în cadrul cărora prima întrebare care i-a fost adresată era despre poziţia sexuală preferată. Iar unii se plictisesc de acest joc, oricât ar fi el de plăcut. „Este obositor să ai o altă fată în fiecare zi“, spun unii; „ai senzaţia că o iei razna, nu îţi mai dai bine seama cu cine ai de-a face“, spun alţii. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII